MX World

10/09/2020 09:24 - geplaatst door Stingray

Tim Gajser van Team HRC won zijn vijfde race van het seizoen op het prachtige circuit van Faenza, om zich op zeer korte afstand te verplaatsen naarmate de strijd om de leiding van het MXGP-wereldkampioenschap 2020 heviger wordt. Teamgenoot Mitch Evans maakte ook indruk toen hij als vierde eindigde in de tweede manche, de snelste rondetijd van de race neerzette en iedereen eraan herinnerde waartoe hij in staat is als hij volledig fit is.

Meer en fotos onder Thor, credits shotbyBavo.

In de zevende ronde en de tweede van deze triple-header op de heuvelbaan, begon Gajser de dag goed door zich op de eerste plaats te kwalificeren. Helaas slaagde hij er niet in om dat in de eerste manche te gelde te maken. Hij ging gewoon te wijd in de start en moest hij genoegen nemen met de vijfde plaats.

tim kwam vastberaden aan de start van de slotreeks. Toen hij de eerste ronde op de tweede plaats afrondde, waren de verwachtingen hooggespannen. binnen enkele ronden reed de Honda CRF450RW-rijder aan de leiding en won met ene voorpsrong van vijf seconden. Het was de vijfde reekszege van het seizoen en ok goed voor zilver n de eindstand. Belangrijker nog:  belangrijker: hij sluit terug aan bij de top van het kampioenschap met nog veel races te gaan.

In wat een geweldige manche was voor Team HRC, kwam Mitchell Evans heel dichtbij om er een Honda een-twee van te maken, aangezien de Australiër 35 minuten vocht om zijn beste resultaat sinds de openingsronde in Groot-Brittannië. De # 43 zat halverwege de manche als derde en deed zijn best om zijn teamgenoot te volgen en zette zelfs de snelste ronde van de race neer. Maar het mocht niet zo zijn, want hij moest genoegen nemen met een 9/4 score en 7de algemeen. Het was een bemoedigende stap voor de rijder in zijn eerste seizoen in de MXGP-klasse, na zijn schouderblessure opgelopen in Valkenswaard. 

Tim Gajser: "Het was een goed gevoel om terug races te winnen. Ik heb de laatste wedstrijden wat pech gehad.  Ik ben ontzettend blij met hoe die tweede manche is verlopen. De eerste manche kon ik niet zoveel pushen als ik wilde, maar ik reed goed en kon toch als vijfde uitkomen. Ik wilde echt iedereen weer laten zien hoe snel ik kan zijn in race twee en ik denk dat ik met de overwinning weer terug ben waar ik wil zijn. Vooral ook omdat ik hierdoor op een goede positie sta in het WK. Nu moet ik dit gewoon voortzetten met twee goede starts op zondag en als het me lukt, weet ik zeker dat ik een goed resultaat zal behalen."

Mitch Evans: "Zeer goede dag die goed begon in getimede training, waar ik een tijdje in de eerste positie zat tijdens de sessie. Dat was een gaaf gevoel, maar ik wist dat het racen de belangrijkste focus was. In de eerste manche kende ik een heel goede start, maar had ik had last van opgepompte armen. Een gevolg van te hard pushen. Ik eindigde op de negende plaats waar ik niet al te blij mee was, maar ik heb het achter me gelaten voor de tweede manche.
Ik had niet zo'n goede start in race twee, maar ik bleef de hele manche pushen. Ik maakte enkele moves en vocht met de grote jongens.  Het was bevredigend dat ik hun tempo kon volgen."