MX World

10/09/2020 10:06 - geplaatst door Stingray

De MXGP van Citta di Faenza bleek na afloop gemengde gevoelens te brengen voor het  GASGAS Factory Racing. Waarbij Glenn Coldenhoff opnieuw de beste resultaten claimde, met sterke 6-5 score. Dat werd beloond met de zesde plaats in de eindstand. Teamgenoot Ivo Monticelli moest zich terugtrekken vanwege een aanhoudend maagprobleem dat vorige week werd opgepikt. DIGA Procross Factory Juniors Simon Langenfelder reed in de voormiddag zijn beste kwalificatie ooit, maar kwetste zich ana het been in de eerste reeks.

Meer onder Thor.

Glenn Coldenhoff heeft een solide openingsreeks neergezet tijdens de MXGP van Citta di Faenza, de zevende ronde van het FIM Motocross Championship. Terwijl er chaos ontstond in de eerste bocht en de daaropvolgende openingsronde, werd de Nederlander aanvankelijk uit de top 10 geschud. Naarmate de race vorderde, snelde hij naar voren en kwam over de streep in zesde.

In race twee stond Coldenhoff dichter bij de binnenkant bij de starthek opgesteld, klaar om elk mogelijk bloedbad in de start te vermijden. Het plan van de Standing Construct-renner werkte toen hij in de top 10 terechtkwam. Hij zou vrij snel Clement Desalle en Romain Febvre passeren in een en dezelfde beweging (mooiste manoeuvre van de dag). Hij bracht de MC 450F naar huis op een sterke vijfde plaats.

Ondanks dat hij er alles aan deed om een ​​maagziekte te overwinnen, moest Ivo Monticelli zich terugtrekken uit ronde zeven.

Simon Langenfelder blijft de hoogte- en dieptepunten van het MX2 WK ervaren. De jonge Duitser zette zijn beste kwalificatietijd op de negende plaats neer. Daarmee was hij sneller dan veel ervaren racers en GP-winnaars. Met zijn MC 250F reed Simon naar een top-vijf-start stuurde in de eerste race. Helaas kwam zijn dag al snel tot een voorbarig einde toen hij slechts na twee bochten geraakt werd door ene tegenstander met een onderbeen blesuure voor gevolg. 

In de EMX125-klasse klom Guillem Farres voor de tweede ronde op rij op het podium en claimde de derde stap na een paar sterke ritten. David Braceras zette zijn eigen consistente vorm voort met een vijfde plaats in het algemeen klassement, terwijl Gerard Congost de dag 13e eindigde.

Glenn Coldenhoff: “Ik ben blij met mijn rit ondanks dat het eindresultaat dat niet per se laat zien. Vandaag was een verbetering op zondag dus ik ben hier blij mee. Afgelopen weekend zat ik niet helemaal in het goede tempo, maar vandaag wel. De eerste race was gek tijdens de eerste ronden, dus voor de tweede race ging ik naar binnen om dit te vermijden. Er werd nog steeds veel veel met de sturen gebonsd maar het lukte me om op de vijfde plaats weg te komen. Het gat naar de vierde plaats was niet zo groot, maar we rijden allemaal even snel voorin.'