MX World

10/09/2020 10:50 - geplaatst door Stingray

Een val  in de slotreeks betekende ook meteen het verlies van een podiumplaats achter winnaar Tom Vialle. Motorcross is en blijft onvoorspelbaar. Maar zondag heeft Jago Geerts weer een kans om zich te revancheren.
 
Hier zijn verhaal over Faenza II, met fotocredits van Photographic Art.
Thor klikken.Eerste reeks.
Als derde kwam ik goed weg van achter het starthek. Nog voor het einde van de eerste ronde wist Maxime Renaux mij te passeren. Ik hield de druk erg hoog op Renaux en kon hem terug voorbij. Mattia Guadagnini kwam in het vizier en ik dacht mogelijkheden te zien om de Italiaan achter mij te laten. Op dit circuit is het heel erg moeilijk om iemand te passeren omdat er slechts één snelste lijn komt in te liggen. De snelheden op de harde baan laten geen enkele fout toe. Door te lang in het wiel van Guadagnini te blijven zitten, kon Renaux mij terug verrassen. De risico’s om ook tegen het einde van de wedstrijd nog een ander spoor uit te proberen, schatte ik te groot. Met de derde plaats als resultaat was ik best tevreden.
 
Tweede reeks
Ook nu verliep het begin van de wedstrijd vlekkeloos. Tot in de achtste ronde zat ik in het wiel van Tom Vialle. Het rijden voelde heel goed aan en niets leek me van deze tweede plaats te kunnen houden. In de 'whoops' sectie kreeg mijn achterband plots heel veel grip waardoor het vermogen van de motor mij verraste. Ik ging er langs achter af en bezeerde mij aan mijn rug. Eenmaal terug vertrokken zat ik onmiddellijk in het goede ritme tot ik op een steile helling een kleine schuiver maakte. Ik heb nog alles gedaan wat binnen mijn mogelijkheden lag maar meer dan een negende plaats zat er niet meer in.
Mijn rug heeft enkele schaafwonden maar niets om je zorgen over te maken. Natuurlijk had ik vandaag liever afgesloten met meer puntenwinst. Ook al is mijn achterstand op Vialle van drie naar eenentwintig punten opgelopen, toch kan ik zeggen dat mijn gevoel nog steeds goed zit. Aanstaande zondag ga ik weer proberen om het beste van mezelf te geven, misschien nog wel met een beetje meer motivatie om beter te doen dan vandaag.