MX World

10/09/2020 17:52 - geplaatst door Stingray

We hoorden het gisteren rondvliegen. Maar U kent ons, geen nieuws is beter dan fake nieuws. Maar wat gevreesd werd bleek vandag toch de waarheid: Shaun Simpson is gisteren inLommel zwaar ten val gekomen. Hij overwoog van te starten eind september in Mantov a, maar de Schot kan dat momenteel op zijn buik schrijvne.

Onder Thor leest U wat er aan de hand is.

Shaun is opnieuw op het herstelpad voor 2020 na een laat trainingsongeval op het circuit van Lommel in België op woensdag.

De voormalige Britse kampioen deed zijn eerste trainingsmanche nadat hij hoofd- en nekproblemen had opgelopen tijdens de derde Grand Prix in Kegums. Maar op training op de Heeserbergen liep het mis. Simpson crashte en brak twee borstwervels. Hij liep ook een breuk met verplaatsing op aan de vinger. Nadat hij in het ziekenhuis was opgenomen en onderzocht, waren artsen van mening dat het rugletsel zonder operatie zou moeten kunnen genezen. Er is wel een operatie nodig voor de vinger van de SS24 KTM-rijder.

"Het is momenteel moeilijk om de woorden te vinden", zei Shaun vanuit de ziekenhuisafdeling in Overpelt. “Het was mijn eerste echte test om te zien of ik me goed voelde op de motor en ik zou kunnen overwegen om terug te keren naar de MXGP in Mantova toen ik crashte en op mijn hoofd landde. Ik voelde eigenlijk de twee botten in mijn rug kraken en ook mijn hand en vinger. Ik word morgen geopereerd en ik heb steun voor mijn rug. Mijn eerste gedachten zijn om beter te worden en het ziekenhuis te verlaten. Het is zo frustrerend voor mij om het racen en mijn nieuw teamproject. Op dit moment kan ik alleen maar mijn sponsors, mijn partners en alle fans en mensen die mij volgen, bedanken. Dit is weer een vertraging, maar we zijn hier eerder geweest en komen terug. "

Een nieuwe update over Shaun's toestand zal binnenkort op de website en via zijn sociale mediakanalen worden gepubliceerd. @ VZW Mariaziekenhuis