MX World

10/09/2020 18:32 - geplaatst door Stingray

Jeffrey Herlings van het Red Bull KTM Factory Racing team zal niet van start gaan in de komende drie Grands Prix van Lombardia, Citta di Mantova en Europa van 27 september - 4 oktober. Hij zal ook een nieuwe MRI-scan ondergaan in de nasleep van zijn crash tijdens de vrije training voor de Grand Prix van Citta di Faenza afgelopen woensdag.

Meer onder Thor.

De huidige leider van het MXGP FIM Wereldkampioenschap en winnaar van vier ronden van zeven tot nu toe in 2020 viel aan het begin van de training. Daardoor kreeg hij woensdagochtend een grote impact op zijn nek en schouders op het circuit van Monte Coralli. De bijna 26-jarige Herlings werd naar een ziekenhuis in Bologna gebracht en vervolgens naar Herentals in België, waar hij werd onderzocht door de bekende en vertrouwde chirurg dr. Claes.
Hoewel Herlings gelukkig ontsnapte aan ernstige verwondingen, betekent de harde landing dat hij de komende twee weken moet rusten en de toestand van zijn bovenlichaam in de gaten moet houden. Hij zal op 29 september weer een MRI ondergaan. Dat betekent dat hij de volgende vier rondes van de serie zal missen. Het Mantova-circuit zal eind deze maand binnen een week een triple header houden.
Dirk Gruebel, Team Manager: “Hoewel het een beangstigende crash was, moeten we dankbaar zijn dat Jeffrey niet ernstig gewond is geraakt. De eerste scans zijn positief als je kijkt naar de verwondingen die hij had kunnen oplopen. Hij is echt een stoere vent en heeft dit proces eerder meegemaakt. Het is frustrerend vanwege het goede werk dat hij heeft gedaan in het kampioenschap. Helaas is dit het negatieve deel van de sport dat we moeten accepteren. Hopelijk laat de scan over een paar weken zien dat zijn herstel de goede kant op gaat. Het hele team zal hem missen totdat hij weer op de motor zit en doet waar hij goed in is. "