MX World

14/09/2020 19:02 - geplaatst door Stingray

Monster Energy Yamaha Factory MXGP trof vandaag voor de laatste keer Faenza, in Italië. De derde ronde van de eerste Italiaanse triple header werd verreden voor een beperkt aantal fans. 

Meer onder Thor.


Jeremy Seewer zette zijn goede vorm verder door zondagochtend vroeg de tweede plaats te claimen in de getimede kwalificatie, waarna hij meteen in de eerste manche naar die positie sprong. Seewer was duidelijk de snelste rijder op de baan en ging in de clinch met raceleider Jorge Prado op het snelle circuit. Tot vier maal toe probeerde hij die te verrassen op dezelfde plaats, maar de laatste keer maakte Jeremy een fout. Hij diende zijn gevecht om de reekszege op te geven en genoegen te nemen met de derde plaats.

Seewer was ook sterk in de tweede manche, en veroverde de vierde rang. Dat was de plek die hij de hele tijd bezette, waardoor hij vierde werd in het algemeen klassement, slechts twee punten verwijderd van het podium. Seewer staat nu vierde in het kampioenschap op acht punten van Herllings. Dertig punten scheiden hem van de huidige leider in het kampioenschap.

Gautier Paulin haalde de top vijf niet, ondanks een briljante start in de eerste manche. Na een vroege val werd hij ​​elfde. Dat werd gevolgd door een negende plaats in race twee.

Arnaud tonus, de derde rijder van het Monster Energy Yamaha Factory MXGP-team, deed niet mee, vanwege de enkel die hij afgelopen zondag geblesseerd raakte.

Jeremy Seewer: "In de eerste manche had ik een goede start. Ik had een aanrijding met Tony Cairoli, maar gelukkig crashten we niet. Ik volgde Jorge Prado de hele manche en ik had echt moeite om te passeren. Ik zette veel druk, maar dat koste energie. toen crashte ik omdat ik mijn limiet had bereikt. Ik heb niet echt een fout gemaakt - het was gewoon iets dat kan gebeuren in de racerij. Ik eindigde nog als derde. In de tweede race kwam ik weer vast te zitten achter Prado. Ik kon deze keer wel passeren maar ik verloor al wat terrein op de koplopers. Eerlijk gezegd voelde ik me een beetje leeg. Ik verbruikte veel energie in de eerste race. Het is jammer om het podium te missen, maar ik heb punten gepakt voor het kampioenschap. Ik heb geen blessures en zo, dus dat is positief. Nu is het tijd om herstellen en blijven pushen. "

Gautier Paulin: "In de eerste manche passeerde ik een gedubbeld rijder en nam een ​​andere lijn. Ik verloor de voorkant en raakte de grond. Ik verloor veel tijd en ben erg teleurgesteld. Afgelopen zondag maakte ik een zware val en dat speelde op in de tweede reeks. Ik wilde echt pushen, maar het ontbrak me aan een beetje energie. Nu ligt mijn focus op herstel. Ik wil fit te zijn voor Mantova. Over het algemeen ben ik behoorlijk teleurgesteld over deze drie rondes in Faenza. De eerste race was oké, je kon de echte Gautier echt zien rijden. Maar na die val ben ik niet echt hersteld. "