MX World

14/09/2020 19:03 - geplaatst door Stingray

Met de derde MXGP wedstrijd in Faenza op een rij, was het een intensieve week voor het team. De finale van de triple header Grand Prix was zeer positief voor Gebben van Venrooy Racing, de beste van het seizoen tot nu toe.

Meer onder Thor, credits Enzo Tempestini.

Het is duidelijk dat Alessandro Lupino zich zeer goed thuis voelt op het harde, gladde circuit van Faenza maar tijdens deze achtste wedstrijd van het seizoen schroefde hij het tempo nog iets verder op. In de eerste manche pakte hij een hele goede start en kwam op een vierde plaats uit de eerste ronde. De gehele wedstrijd reed hij op comfortabele wijze het hoge tempo in de top vijf. In de laatste ronde werd hij enkel nog door Arminas Jasikonis gepasseerd en werd op een zevende plaats afgevlagd. Hiermee versloeg hij veel rijders die op fabrieks motoren rijden.

Ook Calvin Vlaanderen pakte een hele goede start in de eerste manche maar de MXGP rookie is nog niet gewend aan de hoge snelheid en de intense gevechten in de beginfase en verloor daardoor verschillende plaatsen. Uiteindelijk kwam Vlaanderen op een nette veertiende plaats over de finish.

In tegenstelling tot zijn twee teamgenoten, pakte Thomas Covington geen goede start en kwam pas op een 23ste plaats uit de eerste ronde. Hij vocht zich terug en de Amerikaan wist met een achttiende plaats die punten te pakken.

Helaas kon Lupino zijn goede start van in de eerste manche niet herhalen want ditmaal moest hij buiten de top tien aan de wedstrijd beginnen. Met een goed ritme en een goede snelheid kwam hij terug naar een tiende plaats en verzekerde zich hiermee van een negende plaats in het dagklassement. Dit is een geweldig goed resultaat op een privé motor.

Calvin Vlaanderen pakte geen goede start maar hij reed een sterke wedstrijd op zijn Gebben van Venrooy Yamaha en kwam vanaf een negentiende plaats terug naar een twaalfde positie. Het begint de goede kant op te gaan voor MXGP rookie.

Covington had opnieuw een hele slechte start maar omdat hij zich steeds meer comfortabel begon te voelen op de baan vocht hij zich vanaf een vierentwintigste plaats terug naar een zestiende positie, wat veruit zijn beste manche van dit seizoen betekende en tevens was dit de eerste wedstrijd dat hij in beide manches tot scoren kwam. Ook voor de jonge Amerikaan begint het de goede kant op te gaan.

Alessandro Lupino (9e in het dagklassement): ‘’Ik ben heel blij. De eerste manche was ongelooflijk. Ik had zo’n goede snelheid dat ik de rijders aan de kop kon volgen. In de tweede manche was mijn start niet zo goed waardoor ik meer moest pushen maar ik ben tevreden over het resultaat. Een negende plaats in het dagklassement, waarbij we heel veel fabrieks machines hebben verslagen, betekent veel voor mij. Het laat zien dat het team geweldig werk verricht want het is niet makkelijk om ze te verslaan. Het is ons doel en ik wil het team bedanken voor al het harde werken. Ik kijk uit naar de volgende wedstrijd in Mantova. Ik voel dat ik nu iedere keer voor 100 procent kan pushen.’’

Calvin Vlaanderen (13e in het dagklassement): ‘’We hebben weer een stap voorwaarts geboekt in deze wedstrijd. We hebben veel aan de motor verbeterd met betrekking tot de start en dit kwam in de eerste manche tot uiting. Helaas was ik het tempo aan de kop niet gewend waardoor ik plaatsen verloor. Ik werd overal ingehaald en daarna was het moeilijk om mijzelf te herpakken waardoor het een moeilijke wedstrijd was. In de tweede manche startte ik vanuit de achterhoede maar ik kon mijzelf met goede rondetijden terug knokken naar een twaalfde plaats. Helaas kon ik deze rondetijden niet in de eerste manche laten zien maar we nemen het mee en kunnen hiervan leren. We zullen onszelf opnieuw verbeteren en kijken uit naar de volgende wedstrijd in Mantova.’’

Thomas Covington (16e in het dagklassement): Vandaag was een goede dag voor mij. We hebben opnieuw wat progressie geboekt en hebben meer vertrouwen op de motor gekregen. Met een betere start denk ik dat ik nog betere resultaten neer kan zetten. Ik ben blij met hoe de dingen momenteel gaan. Ik voel me meer mijzelf op de motor en we zijn opnieuw een stap dichter bij waar ik wil zijn.’’