MX World

14/09/2020 19:03 - geplaatst door Stingray

Tijdens de GP van Emilia Romagna hadden een paar valpartijen en een beetje tegenslag invloed op het weekend van Maxime Renaux. De Fransman eindigde als 9e in het algemeen klassement, maar behield de derde plaats in het algemeen klassement. Henri Jacobi kwam in beide races binnen de punten binnen en bleef in de top 20 van het WK.

Meer onder Thor, credits Davide Messora.

De derde en laatste afspraak op het circuit van Faenza, dit keer GP van Emilia Romagna genoemd was de 8ste ronde van het FIM Wereldkampioenschap motorcross. Maxime Renaux # 959 en Henry Jacobi # 29 waren de rijders waren die werden ingezet door Team SM Action Yamaha.

Op de technische en harde ondergrond van het circuit van Monte Coralli realiseerde Renaux, de 3e plaats in de getimede training. Maar hij raakte betrokken in een zware valpartij. Gelukkig kon hij deelnemen aan de race. In de MXGP vond de Duitser Jacobi niet echt zijn draai op het circuit.

In de MX2 nam Maxime niet de beste start maar in de eerste ronde was al 5de. Hi bleef aanhouden , sloot aan met de mannen vooraan en  reed na 8 ronden als derde. In zijn haast om voor de tweed plaats te strijden kwam hij in een ronde twee keer ten val. Hij eindigde op de 17de plaats. In race 2, werd Maxime 6de na ronde 1. Hij leek klaar om op te schuiven. Maar het draaide anders uit. Vanwege een kleine technisch probleem moest hij in het laatste deel van de race naar de 9e plaats verhuizen. Aan het eind van de dag eindigde Maxime als 9e overall maar ondanks het niet bevredigende resultaat behield hij de 3e plaats in het Algemeen Klassement.

In de topklasse was de start van race 1 voor Henri niet zo best. Hij passeerde de finish van de eerste ronde op een 17de plaats. Zijn rijden was constant en zonder fouten. Hij eindigde op de 16de plaats. In de tweede ren was de start voor de Duitser veel beter. Hij passeerde als 10de. Helaas was zijn tempo niet snel genoeg om in de top 10 te blijven. Hij eindigde de race op de 17d plaats.

Maxime Renaux # 959: “Dit weekend is slecht verlopen! Ik had de hele dag een goed tempo, maar twee valpartijen in de eerste heat en een mechanisch probleem in de tweede hadden invloed op mijn eindresultaat. Ik kan niet wachten om weer op het goede spoor te komen in Mantua. "