MX World

14/09/2020 10:08 - geplaatst door Stingray

Nick Triest is niet echt gestopt. Hij rijdt dit seizoen het Zwitserse kampioenschap en deed dat gisteren voortreffelijk in Moggers.

Triet: "Vandaag de 2de wedstrijd van het Zwitsers kampioenschap gereden in Moggers (Oostenrijk). Het was een goede dag. In de tijdtraining klopte ik een 3e tijd. In de eerste manche reed ik van 5 naar 2. Heel de reeks heb ik gestreden naar de 1ste plaats. Door vermoeidheid heb ik de strijd moeten opgeven in de laatste ronden. Ik finishte als tweede op 5 seconden. In de tweede manche was ik 6de weg in de start. Maar ik kon snel de leiding nemen en dit een heel aantal ronden kunnen houden. Tot de vermoeidheid weer toesloeg. Hierdoor heb ik 2 andere rijders moeten laten gaan. Ik werd derde in de reeks en tweede in de eindstand. Na vandaag ben ik opgeklommen naar de 3e plaats in het kampioenschap op 1 punt na van de tweede. Door het vele werk in mijn eigen zaak, zijn de trainingsmogelijkheden heel beperkt en dat speelt parten in de wedstrijden op fysiek vlak."

De wedstrijd werd gewonnen door Cyril Scheiwiller, en de Franse rijder Jason Clermont werd derde.