MX World

15/09/2020 09:17 - geplaatst door Stingray

Standing Construct GASGAS Factory Racing rijder Glenn Coldenhoff behaalde een sterk resultaat op de zevende plaats en bleef solide kampioenschapspunten verzamelen na 8-5 manches. Ivo Monticelli ging dapper van de start nadat hij de GP van woensdag had gemist door ziekte en racete naar de 15e plaats in de eerste manche ondanks een verwrongen enkel die hij opliep in de kwalificatie.

Samengevat
- GASGAS Factory Racing voltooit uitdagende MXGP ronde acht
- Glenn Coldenhoff van Standing Construct staat op de zevende plaats in het kampioenschap
- Monticelli racet dapper na het verdraaien van zijn enkel tijdens de kwalificatie

Meer onder Thor, credits GASGAS.


Het was een dag met betere resultaten voor Glenn Coldenhoff tijdens de MXGP van Emilia Romagna. Met zijn MC 450F die hem in de eerste race een puike start opleverde. Maar het goede werk werd frustrerend snel ongedaan gemaakt toen hij in de knoop raakte met de rijder naast hem en gedwongen werd om vanhet gas te gaan. Zich een weg terugvechten door het veld rond het Faenza-circuit was geen gemakkelijke taak, maar de Nederlander pushte de hele manche om een ​​achtste plaats te claimen.

Een propere start maakte dat Coldenhoff de eerste bocht ruim binnen de top 10 kon ronden. Halverwege de manche werd hij vijfde, maar met de koplopers buiten bereik. Glenn koos ervoor om zijn tempo vast te houden. Met een flink gat op de als zesde geplaatste rijder reed Glenn een slimme manche om de vijfde plaats veilig te stellen voor de zevende overall.

Ivo Monticelli keerde terug naar de actie in Faenza, ondanks dat hij nog niet helemaal hersteld was van de maagproblemen die hem woensdag aan de kant hielden. Hij verdraaide in de kwalificatie wel zijn enkel. De dappere Italiaan liet zin blessuren in tapen en nam toch de start in de eerste manche. Hij werd beloond met een 15e plaats, na een solide race. Een kleine crash in race twee droeg ertoe bij dat Ivo op de 21e plaats net gene punten behaalde. 

In de EMX125-klasse behaalde Guillem Farres een derde opeenvolgende podiumresultaat. Na twee manches op de tweede plaats, werd hij tweede in het algemeen klassement . David Braceras keerde terug naar het podium met een derde plaats algemeen na een plaats in race twee. Gerard Congost eindigde de dag als 15e.

Glenn Coldenhoff: “De dag begon goed na enkele kleine ingrepen om de baan anders te maken. Ik had niet echt de beste start in de eerste race en gebruikte toen veel energie om me een weg naar voren te banen. De tweede start was een stuk beter. Ik kwam rond de eerste bocht als achtste en kwam toen vervolgens tot aan de vijfde plaats bij de finish. Ik heb teveel tijd verspild aan het passeren van Prado, maar het was moeilijk om te pushen omdat de baan glad was. Je moest voorzichtig zijn. Over het algemeen ben ik niet blij met de resultaten, maar ook niet kapot. Ik zal hard blijven werken en ik kijk uit naar Mantova over twee weken. "

Ivo Monticelli: “Het is een zware week geweest in Italië. Ik voel me uitgeput door mijn maagprobleem. Ik voelde me beter voor vandaag, maar tijdens de kwalificatie verdraaide ik mijn enkel. Ik moest die laten in tapen, dus het was moeilijk om tot het uiterste te gaan. Ondanks dit euvel was mijn eerste race eigenlijk oké. Ik eindigde als 15e na een lang gevecht met Vlaanderen, dus ik was blij met het resultaat. In het begin van de tweede race raakte ik mijn enkel in een sleuf en het was zo pijnlijk. Ik had een kleine crash en miste net scorepunten Mantova te zijn. "