MX World

15/09/2020 09:17 - geplaatst door Stingray

Tijdens de achtste ronde van de MXGP's van 2020 scoorde Tim Gajser van Team HRC zijn zesde reekszege van het seizoen. Daardoor kon hij het gat aan de top van het kampioenschape dichten tot slechts zeven punten. In wat de derde wedstrijd in een week was die op het pittoreske Faenza-circuit werd gehouden, toonde Gajser aan boord van zijn Honda CRF450RW grote snelheid. Daardoor werd hij tweede in de eindstand.  Tim telt nu het meeste aantal reekszege's dit jaar. Samen met de regerend kampioen vocht teamgenoot Mitch Evans, beter met de dag, nar een puik resultaat en werd zesde algemeen. En dat na een indrukwekkende vierde plaats in de eerste manche.

Honda deed er een heel erg uitgebreide fotoreeks bij met o.m. Van Horebeek en ex Junior WK Malkiewicz.

Verder onder Thor, credits Bavo.

Er werd gereden op bijna dezelfde lay-out was als de twee vorige rondes met zeer vergelijkbare warme temperaturen.

Net als op woensdag, en aangespoord door het steeds veranderende situatie in kampioenschap, maakte Gajser geen fouten in race twee. Na een goede start kwam hij in ronde vijf aan de leiding. Met extreem snelle rondetijden waar de rest van het veld moeite mee had om te evenaren, sloeg hij een comfortabele kloof. Hij finishte met net iets minder dan vijf seconden voorsprong op Cairoli. Deze overwinning was goed genoeg voor zijn vijfde brons in totaal. Als hij dit soort snelheid blijft aanhouden zal het niet lang duren voordat hij daar een eindzege van maakt.

Toen Evans in deze triple-header kwam, had hij het doel om elke ronde te verbeteren en dat is precies wat de Australiër bereikte. Na acht werd het woensdag zeven en in de laatste race  naar zes. Met nog een paar weken extra training onder zijn riem trekt hij naar Mantova. Daar waar hi won tijdens de  de Internazionali d'Italia.

Tim Gajser: "Ik had in geen van beide manches een goede start. Ze waren degelijk, maar ook niet meer. Ik probeerde in het begin snel te passeren, maar ik had lever gelijk vooraan gezeten. De eerste ronde van de eerste manche raakte ik  Toni en ik viel. Ik vertrok in het peloton en kwam uiteindelijk terug naar de vijfde plaats. Ik was een beetje teleurgesteld. Ik kon me opnieuw concentreren op race twee. Ik kende een betere start in deze race en kon snel enkle rijders passeren om aan de leiding te komen. Ik reed eenpaar seconden weg en controleerde de race van daaruit om weer een moto-overwinning te behalen. Het was een zware week van racen en niet alles is verlopen zoals ik het wenste. Nu is er een weekend vrij, dus ik ga naar huis en bereid me voor op de volgende race in Mantova.

Mitch Evans: "Ik had weer een goede dag en we verbeteren nog steeds met een zesde plaats algemeen. Het is elke race beter verlopen. Daar ben ik blij mee. De eerste manche startte ik niet zo best. Maar ik kon terug komen naar de naar de vierde plaats, dus het was een goede manche. Ik verbruikte vrijwel al mijn energie in die manche. In de tweede manche had ik een hele goede start, ik pakte bijna de holeshot. Helaas, er zat niets meer in de tank. Ik reed in de survival modus. Ik ben blij dat ik nog steeds verbeter en gezond kon blijven. Over een paar weken gaan we naar de volgende GP op een baan die ik erg leuk vind."