MX World

15/09/2020 09:17 - geplaatst door Stingray

De zware campagne van Faenza is net afgelopen, met drie GP's in een week tijd. Voor het Honda France SR Motoblouz-team is het cijfer voor de week ongetwijfeld 12!

Verder lezen onder Thor, credits Mediacross.

Drie GP's op een ouderwets Italiaans circuit, onder de zon. Dat alles op een ondergrond die niet echt de favoriet is van Jeremy Van Horebeek. Maar hij slaagde er in zijn positie vast te houden. Na een ietwat moeilijke eerste zondag vanwege een technisch probleem waardoor hij de eerste ronde niet kon voltooien, behaalde hij met grote regelmaat resultaten gedurende de drie wedstrijddagen (zondag 4, woensdag 7 en zondag 13). Telkens opnieuw was vechten voor de top 10-12 in een categorie waar maar liefst elf 'fabrieks'-coureurs mee rijden. Met twee elfde, twee twaalfde en een dertiende plaats over de zes ronden die in Faenza werden betwist, slaagde Jeremy respectievelijk de plaatsen  15e, 12e en 12e van deze drie GP's te bezetten… En de twaalfde plaats in het kampioenschap! De rest van het WK vervolgt op een iets zanderigere ondergrond over twee weken in Mantova (nog steeds in Italië). Maar tegen die tijd zal Jeremy zondag in Rauville la Place op de baan zijn voor de finale van het Franse Elite Kampioenschap. Valentin Guillod zal dat niet zijn, want hij moest een medische pauze nemen na Faenza's eerste evenement.

Josse Sallefranque: “We wisten dat Jeremy niet in de top tien zou kunnen komen op dit type circuit. De algemene resultaten van deze tour blijven zeer correct aangezien Jeremy de eerste privérijder in het kampioenschap blijft, een positie die het team ook bezet. Ons doel is de top 10, we zijn er niet ver van verwijderd en de circuits die komen (Mantova, Lommel) zullen voor ons gunstiger zijn. Een woord om Valentin een goed herstel te wensen; Geconfronteerd met zijn lichamelijke problemen, brachten medische onderzoeken een infectie aan het licht, hij moet nu de tijd nemen om zichzelf te behandelen. "