MX World

15/09/2020 09:16 - geplaatst door Stingray

Het Red Bull KTM-nieuws uit de Emilia Romagna-ronde begint met het uitvallen woensdag van WK-leider Jeffrey Herllings. Met de Bullet er niet bij  stipuleerde KTM de volgende hoogtepunten:
Tony Cairoli gaat met 2-2 voor de 91e overwinning in zijn carrière - Alle drie de KTM MXGP-rijders zegevieren in de drievoudige kop Faenza - De Italiaan neemt de rode plaat over van afwezige teamgenoot Jeffrey Herlings - Tom Vialle behaalt zijn tweede MX2-overwinning in een week en behoudt een voorsprong van 21 punten in het kampioenschap - Red Bull KTM behaalt vijf overwinningen van een mogelijke zes tijdens een intens verblijf in Faenza.

Onder Thor leest U hoe het zo ver kwam. Credits: Ray Archer.

Voor de derde keer in zeven dagen zorgde Monte Coralli voor heldere en zomerse omstandigheden voor MXGP toen het Grand Prix-circus opnieuw een poging deed om het Italiaanse hard-pack te proberen. De wedstrijd maakte een einde aan de eerste triple-header in het land. Het FIM Wereldkampioenschap zal een week pauzeren voordat het naar de compacte en zanderige locatie van Mantova verhuist voor de volgende reeks races op de kalender van 2020. Red Bull KTM pakte de Grand Prix van Emilia Romagna met zowel Jeffrey Herlings als Rene Hofer afwezig door een blessure.

MXGP

Tony Cairoli - De Siciliaan kon in training zijn ritme niet vinden. Hij kon voor beide manches pas als 18e naar de startlijn. De kracht van zijn KTM 450SX-F hielp bij twee uitstekende starts. Cairoli reed 3e achter Jorge Prado en Jeremy Seewer in de eerste manche en erfde de 2e plaats toen de Zwitser crashte. In de tweede race maakte hij deel uit van een spannende strijd om de tweede plaats en plaatste hij een 2-2 scorekaart tegen het einde van de 30 minuten en 2 ronden. Met 44 punten behaalde Cairoli zijn 91e GP-overwinning, zijn 169e podiumplaats en zijn tweede overwinning van 2020. Cairoli sloot woensdag af op 22 punten van Jeffrey Herlings en zijn laatste trek in Faenza stelde de negenvoudig wereldkampioen in staat om de controle over de rode plaat - met 7 punten Van Tim Gajser - voor het eerst sinds de Grand Prix van Frankrijk van 2019 te veroveren.

Jorge Prado - Vers van zijn eerste overwinning in de Grand Prix van de vorige woensdag, kwam Prado in actie met een maagprobleem. Nog twee holeshots bleken een enorme assist te zijn voor de Spanjaard. Hij maakte zich los om de eerste manche te winnen en werd geholpen door de val van Seewer in de tweede bocht van de ronde. De geblokte vlag was zijn eerste in de koningsklasse, want hij had vier dagen van tevoren het algehele succes gevierd dankzij een 2-2-resultaat. Prado leidde opnieuw de eerste ronden van de tweede manche, maar zijn fysieke conditie kreeg klappen door zijn ziekte. Hij reed naar de 6e plaats, wat nog steeds goed genoeg was voor de 3e overall achter Cairoli en Tim Gajser. Prado heeft terrein gewonnen in het kampioenschap. Vergeten we niet dat hij aan zijn eerste seizoen in de koningsklasse begon. Bovendien was hij onvoldoende voorbereid vanwege een beenblessure in de winter. Hij zit nu op de 5e plaats.

Tony Cairoli: “Ik ben erg blij om weer te winnen, vooral omdat ik 's ochtends veel last had van mijn knie. 18e in de getimede training was niet goed voor het zelfvertrouwen, maar ik weet dat ik een goed ritme kan aanhouden in de race en dat ik fit genoeg was om te pushen. Het is geweldig om te winnen en de rode plaat te hebben. Natuurlijk missen we Jeffrey. We wensen hem een ​​spoedig herstel. "

Jorge Prado: "Ik voel me op dit moment redelijk goed met de motor en de snelheid is positief. Ik ben blij dat ik vandaag mijn eerste moto-overwinning heb kunnen behalen. Ik gebruikte veel energie en ik gaf het maximum om die overwinning te behalen. Mijn tank was leeg in de finale omdat ik gisteren ziek in bed lag. Ik ben blij dat ik hier op het podium kan staan. Ik denk dat ik in de gegeven omstandigheden een heel goed resultaat heb behaald. "

Claudio De Carli, Team Manager: “Het drievoudige, eendaagse format was best goed voor ons. Het betekende dat we ons een week lang konden concentreren op ons werk. Tony heeft een beetje geleden onder de ochtendsessies, maar hij werkt eraan. Als het op de races aankomt, weten we echter heel goed wat hij kan. Het was triest voor Jeffrey met zijn crash, maar we zijn dankbaar dat het niet serieuzer was. Het veranderde de kampioenschapsfoto, maar de rode plaat is nog steeds in KTM ‘oranje’. We zullen blijven pushen, zodat het zo blijft. Het hele team werkt erg goed en we mogen onze aandacht niet laten verzwakken. Niet alleen de staf op de baan, maar ook de mensen thuis en in Oostenrijk doen er alles aan om deze resultaten te behalen. Ik ben ook erg blij dat Jorge deze week een aantal belangrijke punten heeft gepakt. We wisten niet of hij vandaag kon rijden, maar hij kwam erdoorheen en deed iets heel speciaals. Faenza heeft uitstekend werk geleverd met de geweldige voorbereiding op de baan, dus de organisatoren van deze week alle eer. "

MX2

Tom Vialle - Vialle maakte zijn gebruikelijke sterke start en 10e holeshot vanaf 15 dit seizoen dankzij de efficiëntie van de KTM 250 SX-F. Hij duelleerde kort met eeuwige rivaal Jago Geerts en kwam als 2de over de finish, op de voet gevolgd door Thomas Kjer Olsen. Het was Vialle's 12e top drie manche-resultaat van 15 in 2020. In de tweede race voerde de Fransman opnieuw het peloton aan (holeshot # 11) en bleef dit keer op afstand van Geerts. Het paar was gelijk op punten, maar Vialle pakte zijn vierde overwinning en zevende podium van 2020 en behoudt zijn voorsprong van 21 punten op de top van het kampioenschap.