MX World

17/09/2020 10:12 - geplaatst door Stingray

Ze doen hun stinkende best om hun PR in orde te houden. Vandaar dat we ook graag Newsletter nummer 6 een plaatje bieden op MXWORLD.BE

Onder Thor dus. Credits FB Team Vanluchene.

Beste Sponsors en Fanclubleden van Sidecarteam Vanluchene. 11 maand was het reeds geleden dat Team Vanluchene nog eens achter een starthek mocht staan voor een wedstrijd met dank aan Covid 19. Op speciale uitnodiging van WSC-FIM, de officiële promotor van het Wereldkampioenschap zijspannen,
werd op donderdagavond vertrokken richting Jinin Tsjechië. Jinin is geselecteerd om een GP 2021 te organiseren dus redenen genoeg om even het parcours te gaan polsen.

Op de mooie omloop van Jinin werd zaterdag morgen vroeg om 7:45u begonnen aan de training. Er waren enkele aanwezigen uit het WK gebeuren met als voornaamste opponent Team Bax, de regerende Wereldkampioen. In totaliteit kwamen 19 zijspannen opdagen in Jinin. De kwalificatie bleek meteen een reeks te worden maw geen tijd zetten maar meteen race-time.

Kwalificatiereeks: Voor de eerste maal in 11 maand mochten Marvin en Ben dan nog eens plaats nemen achter het starthekken, Team Bax en nog enkele anderen hadden wel al een paar keer aan een wedstrijd kunnen deelnemen. Bij het vallen van het starthekken bleek Marvin de Zabel niet meteen in
versnelling te hebben gekregen en bleven ze staan. Als allerlaatste konden ze aan de kwalificatie beginnen. R (ronde) 1 kwamen ze reeds door in 15° stelling, R2 op 11; R3 & 4 op 8 maar toen remde Marvin de motor dood bovenop een helling. Met terug wat tijdsverlies kwamen ze alsnog als 6° over de
finishlijn. De snelheid zat er duidelijk in en Marvin & Ben bleken klaar voor de wedstrijd.

Reeks 1: Gefocussed als altijd reed Team Vanluchene #2 na het vallen van het starthekken vlot als eerste tot bovenop de berg meteen gevolgd door Team
Bax. Na 6 minuten aan de leiding te hebben gereden haalde de koerscommissaris plots die rode vlag boven wegens een kwalijke val van Team Wilkinson. Reeks 1 mocht dus hernomen worden. Bij de herstart konden onze mannen de kopstart niet herhalen en kwamen ze als 3° door. Na verschillende aanvallen op positie 2, op een moeilijk te passeren omloop, kwam een gedubbeld team plots stil te staan net voor Team #2 en kon Team
Veldman nog de 3° plaats afsnoepen van Marvin & Ben. Plaats 4 werd het op de finishlijn maar wel met de snelste ronde van de
wedstrijd.

Reeks 2: Bij de start namen Marvin en Ben de 3° positie voor zich. Na ronden lang aanvallen op positie 2 kon deze uiteindelijk na 15 min worden ingenomen door Marvin en Ben en konden ze zich focussen richting plaats 1. Maar de reeks was te kort en ze stranden in het wiel van Team Bax op
de finishlijn. Terug hadden Marvin en Ben de snelste ronde gereden en dat toonde die fitheid, paraatheid en gedrevenheid van Team Vanluchene #2.

In de einduitslag stonden Marvin en Ben op het derde schavot van het podium. Na 11 maand zonder ook maar 1 race te hebben gereden toch een mooie
prestatie want met 2 x de snelste wedstrijdronde was het duidelijk dat Marvin en Ben klaar waren voor gelijk welke strijd.

Na de wedstrijd op zaterdag te Jinin Tsjechië betwist te hebben mocht Team Vanluchene zich reppen om op tijd zondagmorgen in Berghem Nederland te
zijn voor de eerste proef van het Open Nederlands Kampioenschap.

Kwalificatie: In het loodzware zand van Berghem was een kwalificatietijd neerzetten geen pretje, Team Vanluchene behaalde de 8° tijd omdat ze door een
transponder probleempje op het allerlaatste van de kwalificatie pas hun tijd konden neerzetten. Het parcours was toen al serieus lastiger geworden dan in het begin van de sessie.

Reeks 1: Als 5de naar de eerste bocht wisten Marvin en Ben zich toch te positioneren op plaats 2 bij het  uitkomen van de eerste bocht. In rondde 2 ging de roll off op de bril van Marvin stuk en met het mulle zand kon je zonder bril aanvallen wel vergeten. Ze werden verder niet bedreigd voor plaats 2 en reden dan ook als 2de over de finishlijn.

Reeks 2: Reeks 2 werd een kopij van reeks 1. Op de 2de plaats uit het starthekken gekomen begonnen Marvin en Ben positie 1 aan te vallen. Spijtig genoeg
kon door het mulle zand geen 2de lijn gereden worden om zo plaats 1 over te nemen. Onbedreigd als 2de dan maar over de finishlijn met als eindresultaat een 2de plaats op het podium en 2de plaats in het ONK. Komende zondag volgt reeds de 2de proef voor het ONK te betwisten in OSS. Er zou geen publiek toegelaten worden omwille van Covid 19 maar  ondertussen is er melding gemaakt vanuit de organisatie dat iedereen aanwezig aan de ingang zondag alsnog binnen kan tegen 20€. Speciale dank nog aan Christianneke vrouwtje van onze chauffeur Luc voor de gepersonaliseerde mondmaskers!