MX World

19/09/2020 19:48 - geplaatst door Stingray

Over de situatie van Staf Mertens hebben we gene verdere info tot nog toe.

Jago Geerts geeft op zijn FB-pagina wel tekst en uitleg: "Hey guys. Gisteren ben ik tijdens een motortraining in Olmen ten val gekomen. Omdat ik pijn had aan mijn linkerschouder vreesde ik voor een breuk van van mijn sleutelbeen. Na onderzoek in het ziekenhuis van Herentals door specialist Tom Claes bleek dat ik geen breuk heb opgelopen. De pijn is ondertussen wel afgenomen maar mijn schouder heeft wel een flinke klap op moeten vangen. De volgende dagen ga ik me laten behandelen door een kine. Samen gaan wij er alles aan doen om in Mantova zo goed als mogelijk aan de start te komen.
Yamaha Racing."

De social media ontploften zaterdag in de vooravond. Dat had niks te maken met de verrassende ontknoping in de Tour maar wel met een aantal valpartijen. 

In Oss kwam Staf Mertens (Mol) ten val toen hij in de training werd geraakt door een motor van een ander gevallen rijder.  Over de aard van de blessure is nog niets formeel bekend.

Ook Jago Geerts mocht op doktersbezoek in Herentals nadat hij in Olmen en val kwam na een technische storing. Gevreesd werd voor een sleutelbeenbreuk, maar we kregen op de valreep bericht dat het allemaal mee valt en dat Jago kan starten in Mantova. Much ado about nothing dus, in dit geval.....