MX World

24/09/2020 09:54 - geplaatst door Stingray

Zondag laatstleden kwam Team Vanluchene #2 samen met 16 collega zijspanrijders aan de start voor de 2de proef van het ONK op de GP omloop te Oss.

Lees het relaas onder Thor.

Reeks 1: bij het vallen van de starthek kreeg het zijspanwiel, bij het overrijden van het starthek, onverwacht een slag onderaan waardoor Marvin & Ben bijna op hun kant gingen. Met wat geluk konden ze alsnog rechtop blijven maar kwamen ze slechts als voorlaatste door de eerste bocht.
Maar Marvin & Ben kennende ging het gashendel vol open en kwamen ze na ronde 1 reeds als 11de door. In ronde 3 vonden we Team Vanluchene #2 reeds terug op 7, ronde 7 op 5 om dan vanaf ronde 8 op plaats 3 te belanden en ook zo over de finish te komen.

Reeks 2: Voorafgaand aan de start wilden Marvin & Ben niet nogmaals het euvel van reeks 1 beleven dus gingen ze hun plaats even op voorhand goed gaan checken. Bij het vallen van het starthekken was de reactie zoals vanouds, het gas ging vol open richting bocht 1 al konden ze de koppositie niet grijpen in de eerste bocht en kwamen ze als 3de door. Na enkele aanvalspogingen op Team Willemsen #111 kwamen ze net iets te dicht en de voorrem kwam in aanraking met het zijspan van Team Willemsen. Hierdoor kreeg remleiding een duw waardoor alle olie uit de remklauw verdween, gevolg geen voorrem meer en de snelheid deels eruit. Marvin & Ben vielen even terug naar 4 om dan toch plaats 3 te hernemen en ook zo over de finish te komen. 

In het dagtotaal kwamen Marvin en Ben terug op het derde podiumtrapje te staan na Team Bax #82 en Team Willemsen #111.

In de tussenstand voor het ONK blijft Team Vanluchene #2 op plaats 2 staan na Team Willemsen #111 en voor Team Hermans #3.

De volgende proef voor het ONK is voorzien voor 4 oktober te Varsseveld tenminste als Covid-19 geen roet in het eten strooit.
Voor diegene die dachten dat zand zacht was liggen er wel eens stenen tussen. Die kunnen de nodige schade berokkenen laat staan dat deze stenen door datzelfde achterwiel naar de achteropkomende teams geslingerd worden. Zijspansport, geen sport voor doetjes zoveel is zeker.