MX World

24/09/2020 13:36 - geplaatst door Stingray

We zgen hem dit jaar niet zo vaak in beelt, Thomas Kjer Olsen. De titelkandidaat was te veel geblesseerd om tot nog toe een vooraanstaande rol te spelen. Maarre..... en slecht jaar is nog geen slechte carrière. Momenteel speelt Olsen weer mee in de frontlijn, maar gezien zijn leeftijd zal dat volgend jaar in de MXGP-klasse zijn. Hij tekende zopas een contract bij het Rockstar energy Team van Anti Pyhrönen, de baas van het door Kimi Raïkonen gepatroneerde IceOne team. 

Wat verandert er dus voor Olsen? Weinig, hij kan te voet van de ene naar de andere workshop in Lommel en zijn gestalte maakt dat Husqvarna letterlijk het grootste MXGP-team in de paddock zal zijn.

Hun (Anti en TK) mening onder Thor.

Een vraag bljft: wat met Pauls Jonass?

Thomas Kjer Olsen: "Ik ben erg blij om door te gaan met Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing. Om bij de Husqvarna-familie te blijven en met IceOne Racing naar de MXGP-klasse te verhuizen. Ik bewonder het team echt, ik weet dat ze geweldig werk leveren. Ik geloof dat dit het beste team in de MXGP-klasse is. Ik werk al mijn hele MX2-carrière bij Husqvarna en we hebben veel succes gedeeld en ik heb veel om dankbaar voor te zijn. Maar ik ben enthousiast over dit nieuwe hoofdstuk in mijn carrière en over de overstap naar MXGP. Ik heb de IceOne FC 450-fiets geprobeerd en het is ongelooflijk. Zo licht en krachtig en omdat ik een grotere man ben, denk ik dat het echt bij mijn rijstijl past. De MXGP-klasse is zo competitief en een opwindend vooruitzicht. Het zit vol met gevestigde racers, waarvan er velen de afgelopen jaren zijn gestegen van MX2. Ik hoop snel mijn draai te vinden en me in de klas te nestelen. Ik kijk er echt naar uit. Voorlopig ben ik volledig gefocust op het MX2 Wereldkampioenschap. We hebben nog veel races te gaan en dan kan ik me verheugen op de overstap naar het nieuwe team en tijdens de wintermaanden testen met de FC 450. Ik heb erg veel zin in 2021 en racen in de MXGP-klasse. "

Antti Pyrhönen - Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing MXGP Team Manager: “Natuurlijk volgen we Thomas sinds hij in 2017 bij het merk Husqvarna kwam. We weten dat hij goed zal passen in ons team, naast Arminas Jasikonis. Het is een mooie en natuurlijke vooruitgang om met ons van het Husqvarna MX2-team naar MXGP te gaan. Thomas is enorm professioneel, zijn benadering van racen en zijn resultaten spreken voor zich. Zijn plaatsen in de top drie in het MX2 Wereldkampioenschap van de afgelopen drie seizoenen zegt veel over zijn bekwaamheid en focus. Hij is duidelijk fit, snel en sterk en zal de FC 450 tot zijn recht laten komen. We hebben het seizoen 2020 om te voltooien, maar we kijken nu al uit naar een geweldig 2021 met onze jonge teamopstelling. "