MX World

25/09/2020 09:43 - geplaatst door Stingray

Eens in de hoek zitten waar de klappen vallen, kom er dan maar eens uit. Alles leek voor de start van het seizoen in de juiste plooi te liggen voor het JM Honda Racing Team. Maar dan kwam de corona, die crisis is er voor iedereen. Vervolgens fin de carrière voor Julien Lieber. Geen nood, Dylan Walsh werd ingevlogen. Dan kwam Kegums, waar Benoit Paturel zonder enige fout van zijn kant een blessure opliep. Geen nood: Kyle Webster werd ingevlogen. De Australiër bleef in Faenza aan de kant, kwestie van te acclimatiseren. Afgelopen weekeinde reed Kyle zijn eerste wedstrijd in Grevenbroich.

Het resultaat? Lees het onder Thor!

JM Honda Racing rijder Kyle Webster zal er tijdens de drie opeenvolgende GP’s in Mantova niet bij zijn. Hij moet zijn MXGP debuut uitstellen nadat hij vorig weekend tijdens de ADAX MX Masters in Duitsland een lichte schouderkwetsuur opliep. De 24-jarige Australiër zou vanaf dit weekend normaal gesproken invallen voor de gekwetste Benoit Paturel.

Kyle reed naar een sterke derde tijd in zijn kwalificatiegroep, maar kwam aan het begin van de eerste manche op zaterdag hard ten val nadat hij een andere rijder raakte. Uit onderzoek in België bleek dat Webster een kleine scheurtje in zijn schouder en elleboog heeft. De verwachting is dat Webster twee tot drie weken aan de kant moet blijven.

Kyle Webster: “Het is erg jammer om op deze manier mijn MXGP-debuut te moeten uitstellen. Ik voelde me goed op de motor en keek er echt naar uit om er in Mantova aan te beginnen. Mantova lijkt me een mooie baan en de (zanderige) ondergrond zou me op papier ook goed moeten liggen. De blessures die ik heb opgelopen zijn een beetje vreemd, het voelt niet echt aan alsof ik gekwetst ben. Mijn elleboog is al een stuk beter en mijn schouder doet niet zo’n pijn. We moeten nu zien hoe snel het geneest, maar ik kan niet wachten op mijn eerste MXGP! Ik zal wel als toeschouwer in Mantova aanwezig zijn, op die manier krijg ik al een idee van hoe de wedstrijddag verloopt en zo kan ik me verder inwerken in het team.”

Jacky Martens: “We waren erg blij met Kyle’s vooruitgang op training. Tot aan de crash liep het ook in Grevenbroich lekker. Natuurlijk is het voor iedereen teleurstellend dat Kyle niet kan rijden in Mantova, maar we zijn nu gefocust op de volgende races. Genezen is nu de prioriteit zodat hij weer 100% als hij weer aan de start staat. Zoveel pech hebben in één seizoen is echt moeilijk. Eigenlijk heb ik zoiets in mijn 26 seizoenen als teammanager op WK niveau nog nooit meegemaakt. Hoe dan ook, we werken hard om in Italië zo sterk mogelijk voor de dag te komen met Dylan Walsh en Artem Guryev. Ondertussen is Benoit (Paturel) ook flink aan de slag om zo snel mogelijk te revalideren.”