MX World

05/10/2020 09:58 - geplaatst door Stingray

Romain Febvre en Clement Desalle van Monster Energy Kawasaki Racing Team eindigden als zesde en achtste in de elfde ronde van het FIM World MXGP Motocross Championship in Mantova.

Meer onder Thor, credits voor de galerij onder Thor: Ray Archer.

De Fransman begon de dag hoopvol toen hij als tweede door de eerste bocht kwam in de eerste manche. In de eerste ronde kreeg hij gelijk al een tegenslag omdat de leider van de wedstrijd in zijn spoor kwam en de Kawasaki naar de grond sleepte. Op de negende plaats zette Febvre meteen de snelste ronde van de wedstrijd neer toen hij terugging naar de vijfde plaats en hoge verwachtingen had van een podiumfinish. De verwachtingen waren al snel voorbij toen hij ten val kwam voor de finish schans en tevreden moest zijn met de tiende plaats. Ook in de tweede manche had Romain een goede start en wist de derde positie over te nemen en controleerde die positie totdat hij in de war raakte door signalen en dacht, met nog 1 ronde te gaan, dat de race voorbij was. Zijn directe achtervolger profiteerde van de tijdelijke vertraging en hij moest tevreden zijn met de vierde plaats. De gecombineerde resultaten leverden hem op de dag een zesde plaats algemeen op en hij blijft zesde in de tussenstand van het wereldkampioenschap.

Teamgenoot Clement Desalle behield de zevende plaats tijdens de eerste ronden van de eerste manche, voordat een val hem degradeerde naar de vijftiende plaats. Hij herstelde zich naar de twaalfde plaats aan de finish. De Belg bezette het grootste deel van de tweede manche de zesde plaats na een verbluffende aanval in de eerste ronde en claimde de achtste overall in de GP en is opgeschoven naar de negende plaats in het puntenklassement van de serie.

Romain Febvre: “Het was een zware dag. Het is moeilijk om zo'n dag te accepteren na het winnen van de vorige GP hier op woensdag. In de eerste race had ik een goede start, maar toen Prado in de eerste ronde zijn motor afsloeg, was ik zo dichtbij dat ik hem raakte en crashte. Het was onmogelijk om de crash te vermijden. Toen kwam ik terug achter Seewer. Hij maakte een paar fouten en was langzamer dan ik. Er waren niet veel plaatsen om te passeren op deze baan en helaas crashte ik toen ik hem aan de binnenkant probeerde in te halen, dus eindigde ik als tiende. Mijn tweede start was weer goed en ik reed bijna de hele race als derde, maar op het einde was ik in de war. Ik dacht dat de race voorbij was toen ik over de finish kwam, maar er was nog één ronde te gaan en ik gaf één positie in. Dat was frustrerend! Er waren vandaag enkele positieve punten, maar over het algemeen ben ik niet echt tevreden met mijn resultaten. "

Clement Desalle: “Ik heb gemengde gevoelens over deze GP! Ik was niet tevreden met mijn eerste race. Ik was ongeveer achtste toen ik crashte en een paar posities verloor. Ik eindigde als twaalfde, maar ik was niet tevreden met mijn gevoel voor de baan, dus hebben we wat instellingen gewijzigd voor de tweede manche. Mijn start was niet fantastisch, maar in de tweede bocht zat ik al in de top tien en stond ik na één ronde in de top acht. Het gevoel was beter en ik werd zesde toen Prado crashte. Ik was niet zo ver van de top vijf, maar toen verloor ik veel tijd op de waves op drie opeenvolgende ronden en het was voorbij om beter te verwachten dan een zesde positie. Ik ben blij deze reeks races in Mantova met een beter gevoel af te sluiten dan op woensdag "