MX World

05/10/2020 10:28 - geplaatst door Stingray

Glenn Coldenhoff heeft de derde plaats behaald in de MXGP van Europa. Dat was een ​​positief einde te maken aan Mantova, Italië. In ronde 11 van het FIM Wereldkampioenschap Motocross 2020 kwam Coldenhoff dicht bij het winnen van de openingsrace in de MXGP-klasse. Nadien werd hij vijfde in race twee. De Nederlander werd beloond met brons. MXGP-teamgenoot Ivo Monticelli behaalde zijn beste seizoensresultaat: 11de algemeen na sterke 8-11 resultaten. In de MX2 bleven  ook de DIGA Procross Factory Juniors genieten van hun succes. Isak Gifting werd zevende in de eerste manche met Michael Sandner die twee keer vijftiende eindigde en vijftiende overall.

Credits: de Acevedo, meer onder Thor.

In de snelste kwalificatie claimde Coldenhoff de eerste MXGP pole position van GASGAS Motorcycles en legde hij de basis voor wat een enorm positieve dag zou blijken te zijn voor de Nederlander. Hij maakte een sterke start in de eerste race en reed een paar voorzichtige ronden terwijl de race zich ontvouwde voordat hij deel uitmaakte van een hectische strijd om de top vijf. Halverwege de manche eindigde Glenn op de zesde plaats en stelde vervolgens een reeks berekende passes samen, waarbij hij creatieve lijnen gebruikte om naar voren te vorder om uiteindelijk in de voorlaatste ronde tweede te worden. In een spannend einde van de race kwam hij dicht bij de uiteindelijke winnaar van de race, Tim Gajser. Glenn passeerde de finish vlak achter de leider van het MXGP Wereldkampioenschap.

Na een indrukwekkende openingsrace verzekerde Coldenhoff zich op het Mantova-circuit hij zich van een vijfde plaats, goed voor brons algemeen.

Ivo Monticelli kende weer een sterke dag op de locatie in Mantova. Een keerpunt wellicht van een seizoen dat geteisterd werd door kwalen en blessures.  Een seizoen-beste resultaat bewees eindelijk de capaciteiten van de Italiaan. Een crash in de eerste ronde van race twee sneed de hoop van de Italiaan op een solide algemeen resultaat niet af. Na snel weer op de been te zijn gekomen, ging Ivo jagen en eindigde de manche op een sterke 11e plaats. De MC 450F-rijder had de pech dat hij een top-10 algemeen resultaat misgelopen heeft, hij eindigde uiteindelijk als 11e. Dat brengt vertrouwen in de MXGP van Spanje van volgend weekend.

Het was weer een positieve ronde van de MX2 Wereldkampioenschappen actie voor het DIGA Procross Factory Juniors team tijdens de MXGP van Europa. Race één zag Michael Sandner even schitteren. Tot Michael crashte terwijl hij zijn positie verdedigd. Hij bracht zijn MC 250F naar huis op de 15e plaats, die hij vervolgens in race twee voor de 15e plaats over deed.

Isak Gifting boekte zijn sterkste resultaat sinds hij bij het DIGA Procross-team kwam met een indrukwekkende zevende plaats in de eerste race. Gifting liet zich niet in de war brengen door zijn meer ervaren rivalen. Reed een sterke race en zette zichzelf op een positief algemeen resultaat. Frustrerend genoeg trok die lijn niet door in de slotreeks. Een aantal valpartijen in de tweede manche resulteerden in een finish net buiten de punten.

In de EMX125-klasse claimde David Braceras een sterke zesde overall met zijn MC 125. Met eent 8-6-resultaat van de Spaanse racer handhaaft hij zich op de vierde plaats in het kampioenschap, na vijf van de negen rondes.

Glenn Coldenhoff: “Het is altijd goed om op het podium te staan. Het is duidelijk dat ik graag de bovenste trede zou willen en met een aantal betere starts denk ik dat ik er kan geraken. Ik was erg blij met mijn eerste race. Ik had een aantal mooie lijnen en het kwam allemaal samen tegen het einde en ik was heel dichtbij bij de leider aan de finish. Al met al is dit een goed resultaat, maar we willen altijd meer. Met het team waaraan we zullen werken begint deze week en is klaar voor Spanje. "

Ivo Monticelli: “Vandaag was positief voor mij. Ik reed een snelle ronde in de kwalificatie en zat geruime tijd als eerste, dus dat was een goed begin van de dag. Ik voelde me geweldig op mijn motor en in de races en ik kon eindelijk een behoorlijk resultaat behalen in de eerste race. Ik was klaar voor hetzelfde in race twee, maar een crash in de eerste ronde was frustrerend. Het lukte me om de elfde te worden. Wat op zich goed was. Ik heb mijn vertrouwen terug. Ik weet dat ik top 10 kan rijden. Ik hoop op meer van dat in Spanje. "

Isak Gifting: “Mijn eerste race was goed, mijn beste resultaat op de GASGAS. Ik kon het tempo van de beste jongens aan. De zevende plaats in de eerste race was echt goed. Race twee was niet geweldig. Ik crashte met een andere rijder en kromde mijn stuur en viel toen opnieuw. Niet geweldig, maar ik weet dat ik in de top 10 kan eindigen."