MX World

05/10/2020 11:12 - geplaatst door Stingray

Tijdens de eerste MX2-race van de dag pakte Tom Vialle van Red Bull KTM Factory Racing de FOX Holeshot en leidde hij de voor Monster Energy Yamaha Factory Racing's Jago Geerts, Michael Sandner van DIGA Procross GasGas Factory Juniors en Yamaha SM Action MC Migliori J1 Racing's Maxime Renaux.

Meer onder Thor. Credits: Infront.

Ondertussen kende Alvin Ostlund van Honda Racing Assomotor niet de beste start van de race, want hij ging in de eerste bocht onderuit. Roan Van de Moosdijk van F&H Kawasaki Racing had het ook moeilijk bij de start en kwam in de eerste paar ronden als 17e achter. Ondanks dat hij zich een weg naar boven werkte, maakte Van de Moosdijk de race niet af. Geerts en Renaux gingen op zoek achter Sandner maar de Fransman kwam ten val. Al heel vroeg in de race had Vialle een behoorlijke voorsprong op Sandner en Geerts. Het duurde niet lang voordat Geerts zijn weg naar de tweede plaats wist te vinden en zijn zinnen had gezet op de overwinning. Sandner zakte verder terug, want Hitachi KTM Fueled by Milwaukee-rijder Conrad Mewse passeerde hem voor de derde plaats. Ondertussen reden Jed Beaton en Thomas Kjer Olsen van Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing op de 4e en 6e plaats en kwamen dichter bij de top 3. Vialle concentreerde zich verder op zijn eigen race, waarbij hij zijn voorsprong uitbreidde. Geerts was nog steeds 2e, met Mewse 3e, Beaton 4e en Isak Gifting van DIGA Procross GasGas Factory Juniors, die een geweldige rit reed in de top 5. Olsen ging toen achter Gifting aan, die hij niet lang daarna passeerde, terwijl de tweede Monster Energy Yamaha Factory Racing-rijder Ben Watson ook mee op schoof. Mewse reed een fantastische rit en sloot af als 3e. Ondertussen maakte ook Vialle een fout waardoor de voorsprong teruggebracht werd tot slechts 2 seconden met nog 9 minuten en 2 ronden te gaan van de race. Olsen pakte toen 4e van zijn teamgenoot Beaton over. Geerts bleef achter Vialle aan jagen voor  de reeksoverwinning. Maar wat hij ook deed, Vialle plooide maar boog niet en won de reeks voor Geerts en Mewse. 

In de tweede MX2-race was Watson de rijder met een perfecte start. Van de Moosdijk, Vialle en Geerts waren er ook bij. Vialle gleed toen naar de 2e plaats terwijl hij achter Watson aan ging, die hij niet al te lang daarna kon passeren. Geerts ging toen ook achter zijn teamgenoot aan en ook hij slaagde er in om hem te passeren. Verderop in het veld viel Mewse Beaton aan voor de 6e plaats. Geerts zette druk op Vialle maar een kleine fout gaf de leider van het kampioenschap een klein beetje ademruimte. Geerts pakte iets later toch Vialle. Die kon snel kon reageren en de snelste raceronde op dat moment neerzetten. Maar Geerts zette alles in het werk en passeerde Vialle in ronde 9. Terwijl Geerts voorop ging, vond Olsen een manier om langs Van de Moosdijk te komen. Hij ging toen achter Watson aan die voor hem reed, maar hij kon hem niet meer passeren. Ondanks zijn inspanning in de laatste ronde kon Vialle niet de overhand krijgen op Geerts. Een 2de plaats en een reekszege volstonden om Jago Geerts weer op de bovenste trede van het podium te zetten, terwijl Vialle genoegen moest nemen met P2 en Olsen opnieuw op het podium verscheen om als 3e te eindigen.

Jago Geerts: “Het was echt een goede dag voor mij, want de laatste paar races waren niet zo goed. Ik maakte veel fouten. Ik ben blij vandaag te winnen en weer op het podium te staan. Ik heb twee goede starts. In de eerste race zat ik in het begin iets te lang achter een aantal andere rijders en was ik iets te laat op Vialle, dus eindigde ik als tweede. En in de tweede race was ik erg blij met het resultaat. Ik worstelde een beetje met de afstelling van de motor in de laatste paar races en toen hebben we een aantal dingen veranderd. Dat werkte goed in de tweede race op woensdag, maar toen kreeg ik een kleine crash. V vandaag klikte het allemaal en het was erg goed ”, voegde hij eraan toe.

Tom Vialle: “Ik begon de ochtend met een goed gevoel op de motor en de eerste race was goed. Ik had een goede start en na twee of drie ronden had ik al een grote voorsprong, maar maakte toen twee foutjes op de waves waardoor ik veel tijd verloor en Jago Geerts me kon inhalen. Maar ik was de hele race sterk en voelde me goed, dus ik wist te winnen. In de tweede reeks nam ik een goede start en werd ik tweede. Ik passeerde Ben Watson vrij snel. Jago zat achter me aan en na een paar ronden passeerde hij me. Tijdens de laatste drie ronden probeerde ik echt te pushen, en ik was redelijk dicht bij Jago in de laatste ronde. Over het algemeen ben ik eigenlijk best blij dat ik vandaag tweede ben geworden. Ik heb geen punten verloren.”

Thomas Kjer Olsen: “Ja, misschien had ik iets meer verwacht, maar ik was best tevreden met mijn prestatie vandaag. Ik heb echt alles gegeven. Sommige dagen voel je je goed,  en soms ook wat minder zoals vandaag. Ik maakte het mezelf niet gemakkelijk met de starts maar ik ben super blij met het resultaat. tijdens de drie wedstrijden hier  heb ik een goede punten gepakt.”