MX World

05/10/2020 11:27 - geplaatst door Stingray

Terwijl de corona epidemie ook roet in het eten gooit bij de CCS-competitie, werd gisteren in Loon toch een soort zandrace gereden over twee reeksen en een finale. Die finale werd gewonnen door Nathan Watson.

Jeffrey Dewulf kende de beste start in de finale en zette vanaf het begin een strak tempo neer. Jeffrey  passeeert na een ronde de finish met een voorsprong van 4 seconden op zijn twee achtervolgers Nathan Watson en Lars Van Berkel. Na een val zakt Dewulf terug naar de zesde plaats. Watson nam toen de leiding over, gevolgd door zijn Honda SR-teamgenoot Lars Van Berkel. Daarachter ruziën Greg Smets en de heroptredende Sven Van Mierden. Watson won uiteindelijk met een ruime voorsprong van 27 seconden op zijn directe achtervolger. Dat is de ultrasnelle Jeffrey Dewulf die terug kon komen van de zesde naar de tweede plaats. Lars Van Berkel wordt 3e, Greg Smets 4e en Sven Van Mierden 5e. Daymond Martens en Jérémy Hauquier reden een solide race om respectievelijk 6e en 7e te worden. Lars Griekspoor wordt achtste voor Mathé Miot en Stéphane Watel.

Watson won eerder op de dag ook de beide reeksen. In de eerste versloeg hij Dewulf en yentel Martens, in de tweede Dewulf en mets.

Uitslagen zijn HIER terug te vinden. Credits: La Voix Du Nord, Marc Demeure.