MX World

06/10/2020 08:40 - geplaatst door Stingray

Never change a winning team. Dat snappen ze bij Honda ook wel. Na een paar titels voor Tim Gajser, en zeker dit jaar een echte backup met Mitchell Evans, besloot HRC om de contracten met beiden voor meerdere (?) jaren te verlengen.

Lees Thor!

Honda Racing Corporation (HRC) heeft aangekondigd dat het zijn contracten met Tim Gajser (24 jaar, Slovenië) en Mitchell Evans (21 jaar, Australië) voor meerdere jaren heeft verlengd. Beide coureurs strijden momenteel voor Team HRC in de FIM Wereldkampioenschap MXGP.

Nadat hij in 2015 wereldkampioen Motocross Wereldkampioenschap MX2 was geworden, voegde Tim Gajser zich bij Honda’s HRC-fabrieksteam om de MXGP-klasse te winnen. Hij won zijn tweede MXGP-titel in 2019 en leidt momenteel het kampioenschap van 2020, met als doel zijn tweede opeenvolgende en derde totale titel in de koningsklasse.

Mitchell Evans deed in 2019 mee aan de FIM Motocross Wereldkampioenschappen MX2-klasse en eindigde op een indrukwekkende 11e plaats in zijn debuutjaar. In 2020 kwam hij bij Team HRC om te racen in de MXGP-klasse en staat momenteel op de 11e plaats.

Tim Gajser - Team HRC: "Ik ben superblij dat ik mijn contract bij Honda en Team HRC heb kunnen verlengen. Ik ben hier de afgelopen zeven jaar geweest en voor mij voelt dit team als een familie, dus ik ben erg blij om te blijven. We zullen ons best blijven doen en we zijn allemaal opgewonden en klaar om elk jaar voor de titel te vechten. Ik geloof dat dit het beste team is voor mij, vooral aan boord van de Honda CRF450RW. Het is geweldig om dit te kunnen bevestigen en onze samenwerking voort te zetten, waardoor we al meervoudig wereldkampioen zijn geworden. "

Mitchell Evans - Team HRC: "Ik ben erg blij dat de deal rond is. Hierdoor kan ik me concentreren op de rest van het seizoen en de best mogelijke resultaten neerzetten. Het geeft me ook een platform om op voort te bouwen voor de toekomst. Ik heb het gevoel dat we al een goede relatie hebben opgebouwd en ik kijk er naar uit dat die doorgaat. Ik wil blijven verbeteren en werken met dit team en rijden op de Honda CRF450RW en ik denk dat Team HRC zichzelf heeft bewezen als het beste team voor mij om mijn dromen van een uitdaging voor een wereldtitel waar te maken. ”

Yoshishige Nomura - HRC-voorzitter: “Ik ben erg blij dat Tim Gajser en Mitchell Evans volgend seizoen voor ons zullen rijden in de MXGP-klasse. Vanwege COVID-19 is dit seizoen verreden volgens een zeer strak schema. Toch vecht Tim Gajser om het kampioenschap te winnen, en Mitchell Evans staat bijna in de top 10. Team HRC en onze rijders zullen volgend jaar strijden voor het kampioenschap en voldoen aan de verwachtingen van onze fans. We kijken uit naar uw voortdurende steun. "