MX World

06/10/2020 08:39 - geplaatst door Stingray

"Ondertussen neem ik al 24 jaren deel aan motorcrosswedstrijden bij VJMO/MCLB,": weet onze ‘Piloot in de kijker’ Glenn De Schryver. Ik ben begonnen toen ik zes jaar was. Mijn pa beoefende deze sport al toen ik geboren werd en dus ben ik opgegroeid met motorcross."

Meer onder thor, credits Coghe.

Glenn De Schryver werd geboren op 2 januari 1991 en woont in het West-Vlaamse Jabbeke. Hij is de vriend van Nele Goossens en beroepshalve is hij chauffeur op een betonmixer. Buiten de Corona-tijd, als de crossen mogen doorgaan, rijdt Glenn bij de Nieuwelingen A op Husqvarna met nummer 2. Hij is dus reeds zijn ganse leven lid van VJMO/MCLB en ook al een paar jaren lid van ‘Het Gele Team’ van Dries Pattyn.

"Daar mijn pa aangesloten was bij MCB was de keuze voor mij rap gemaakt en heb vanaf mijn zes jaar deel genomen aan wedstrijden bij onze huidige federatie. Ik heb VJMO en MCLB steeds in mijn hart gesloten. Bij VJMO was ik twee maal dicht bij de nationale driekleur, ik behaalde éénmaal de tweede plaats en éénmaal de derde plaats in het kampioenschap. Mijn werk neemt enorm veel tijd in beslag. bovendien zijn we reeds enkele jaren bezig met renovatiewerken aan ons huis waarbij ik veel zelf doe. Er resteert weinig tijd om te besteden aan training. Begin dit jaar 2020 ben ik mee getrokken met een groep vrienden naar een cross stage in Spanje waar ik een polsbreuk heb opgelopen. Nu wil ik zo weinig mogelijk mijn pols belasten. In de toekomst wil ik toch wel wat meer tijd vrijmaken om te gaan trainen met de betrachting de top-drie te halen in mijn categorie. Andere hobby’s buiten motorcross heb ik niet".

"Langs deze weg heel veel dank aan mijn lieve vriendin Nele Goossens, die ik heel dankbaar ben omdat ze steeds elk weekend naast me staat. Voor wij met elkaar in kennis waren kende Nele absoluut niets van de motorcross-sport. Het betekent dus heel veel voor mij dat ze mij in mijn hobby steunt en mij elke wedstrijd motiveert en het nodige doet om ons weekend op de cross goed door te brengen. Ook dank aan mijn vriend Yens Delmotte die mij altijd bijstaat, niet alleen op het crossplein, maar ook ernaast, en zorgt steeds dat mijn motor op punt staat."