MX World

07/10/2020 09:27 - geplaatst door Stingray

De hectiek van de derde triple header week kwam gisteren ten einde in Mantova. Het Belgische KTM Diga Junior Racing tekende er present in drie klassen met Thomas Sileika (EMX250), Daniel Volovich (EMX125) en TJ O’Hare (WMX). De jonge Australische zorgde voor het beste resultaat van het team. TJ trekt dan ook naar de finale in Trentino met een 10de plaats in de WMX tussenstand. Gezien de onderlinge verschillen met respectievelijk Anne Borchers, die 2 punten meer heeft en Sara Andersen op 18 punten, zijn ook daar zeker mogelijkheden voor TJ.

Thor! Credits Eric Laurijssen.

De terugkerende Thomas Sileika had het drukste programma van de drie rijders. Na enkele noteringen op de rand van de top-10 was de sympathieke Let er op gebrand om sterk te presteren in Lombardije. Op de eerste westrijddag reed Sileika naar twee 16de plaatsen nadat hij zich als 7de had gekwalificeerd in zijn groep. Hoewel hij opnieuw zijn snelheid toonde op dinsdag ontbrak er een telkens een stukje van de puzzel. Zo moest hij genoegen nemen met de 15de en 18de plaats.

Tijdens het afsluitende weekend behaalde Thomas zijn sterkste resultaat van de Mantova triple: een 11de plek in de openingsreeks. Door twee valpartijen en een DNF bleef hij echter op zijn honger zitten in de in de tweede manche. Na zeven ronden in de EMX250 staat Sileika is nu 17de in de tussenstand, al bedraagt het verschil met de 12de rijder, Gianluca Faccheti, amper 17 punten.

Hoewel ze haar starts niet mee had, kwam TJ O’Hare toch erg degelijk voor de dag in beide WMX rondes op het circuit van de Tazio Nuvolari Motoclub. Een zware val in de allereerste reeks gooide ei zo na roet in het eten want de KTM Diga Junior Racing rijdster bezeerde haar sleutelbeen en heup. Toch werkte ze de reeks nog af in 16de stelling en verbeet ze in reeks twee de pijn met een meer dan behoorlijke 8ste plaats. Op dinsdag bevestigde Tahlia bovendien haar regelmaat met een 10de plaats in de eerste race.

Toen TJ de tweede bocht van de afsluitende reeks instuurde als zesde had ze een troefkaart in handen om op jacht te gaan naar een verbetering van haar persoonlijk beste prestatie als 8ste. Helaas kreeg ze af te rekenen met zenuwen zo moest O’Hare uiteindelijk genoegen nemen met een 11de plaats. Ook al was er potentieel om beter te doen het staat als een paal boven water dat ze super gemotiveerd zal afreizen naar Arco di Trento over minder dan een maand.

EMX125 rijder Daniel Volovich werkte de voorbije maanden hard op training. Na zijn 5de plaats tijdens het ONK in Oss wilde Daniel zich graag bewijzen in Italië. Helaas voelde de Witrus zich afgelopen zaterdag allesbehalve lekker en moest hij forfait geven voor de tweede manche.

TJ O’Hare: “De manches verliepen al bij al redelijk goed. Zeker omdat ik wat kleine probleempjes had. Ik had niet echt een super gevoel op de motor maar ik heb me wel geamuseerd op de baan. Inhalen was in de eerste reeksen telkens een uitdaging. Omdat ik niet snel genoeg kon passeren verloor ik mijn ritme maar de tweede manches waren dan weer beter! Eerlijk is eerlijk, de tweede race op dinsdag heeft zeker m’n ogen geopend. Met die start zou ik eigenlijk vooraan moeten kunnen blijven maar ik ademde niet zoals het moest, reed verkrampt en zakte terug naar P11. Dat zijn dus zeker werkpunten. Gelukkig ben ik gezond en met nog één ronde te gaan, ziet het er wel positief uit voor een top-10 in de eindstand!"

Thomas Sileika: “Als ons kat een koe was, zeggen ze bij jullie hé? Speculeren over wat zou gekund hebben, levert inderdaad niks op maar mijn week in Mantova was wel frustrerend hoor. Qua rijden zat het wel oké, helaas lukt het niet om twee regelmatige reeksen af te leveren. De resultaten hadden dan ook een pak beter gekund! Op dinsdag wilde ik een inhaalmanoeuvre voor de negende plaats in zetten maar ik kwam ten val, dat was drie ronden voor het einde. In de tweede manche kwam ik van de 39ste plaats terug naar de 18de na een val in de openingsronde. Op zaterdag zat ik in de eerste manche lang achtste, ik kon maar niet inhalen voor P7 en kwam dan ten val in de waves… (lachend) Over de tweede reeks gaan we het al helemaal niet hebben! Nee serieus, ik kijk enorm uit naar de volgende wedstrijden om te laten zien wat ik echt in mijn mars heb.”