MX World

10/10/2020 19:30 - geplaatst door Stingray

Toen het starthek viel voor de openingsrace van de EMX250, was het Gianluca Facchetti van Hutten Metaal Yamaha Racing die de rest van het veld de eerste bocht in leidde, met Kay de Wolf van Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing als tweede en Guadagnini als derde. Serieleider, Thibault Benistant van Hutten Metaal Yamaha Racing had niet de beste start van de race, aangezien hij in de eerste ronde als 7e achterbleef. Het duurde niet lang voordat Guadagnini voor de tweede plaats onder de Wolf naar beneden ging en vervolgens druk uitoefende op Facchetti voor de leiding. Hoewel het hem een ​​paar ronden kostte om te passeren.

Mer onder Thor.

Tom Guyon van Team VRT Nordpesca Holland had een goede start en werd vierde, hoewel hij binnen een paar ronden onder druk kwam te staan ​​van Tim Edberg en later Benistant, waarbij beide rijders de Fransman passeerden. In ronde zes wist de Wolf eindelijk een manier te vinden om Facchetti voor de tweede plaats te omzeilen, en Edberg volgde ook, terwijl hij voorbij de Italiaan sprong. Dit duwde Facchetti terug naar de vijfde plaats. Guadagnini leidde toen met 10.788 seconden, met de Wolf en Benistant achter hem. Niet lang daarna was het gat gehalveerd, want Guadagnini maakte een fout en ging onderuit, maar wist die eerste plaats vast te houden. En terwijl De Wolf en Benistant streden om dichter bij de raceleider te komen, waren Pierre Goupillon en Lorenzo Locurcio van BUD Racing Kawasaki verwikkeld in een gevecht om de zesde plaats, terwijl Hakon Fredriksen van Yamaha SM Action MC Migliori J1 Racing de negende pakte van Guyon. Uiteindelijk kwam Guadagnini over de streep en pakte zijn vijfde opeenvolgende overwinning, waarbij De Wolf de tweede plaats vasthield en Benistant als derde eindigde.

Race twee zag Facchetti opnieuw de kopstart nemen, hij werd op de voet gevolgd door Guadagnini en de Wolf. Ondertussen worstelde Benistant opnieuw in het middenveld, want hij begon de race als achtste. Dit keer verspilde Guadagnini geen tijd om aan de leiding te komen toen hij Facchetti passeerde in de eerste ronde. ASA United Husqvarna-rijder Jorgen-Matthias Talviku schoof zichzelf vervolgens naar de derde plaats, hoewel hij niet lang daarna crashte en terugviel naar de 18e plaats. Naarmate de race vorderde, verloor De Wolf toen de derde plaats van Locurcio, terwijl Benistant de thuisrijder, Oriol Oliver, bij het nekvel greep en hem te passeren voor de 5e plaats om vervolgens zijn zinnen te zetten op de Wolf. Guadagnini bleef daarna met 9.445 seconden voorsprong op Facchetti en Locurcio, terwijl Benistant alles in  het werk stelde om het werk inhaalde om de Wolf in te halen en dichter bij de top 3 te komen. En dit was niet de enige strijd in de top 5, want Locurcio ging achter Facchetti aan voor P2, waar hij drie ronden voor tijd in slaagde. Het werd alleen maar moeilijker voor de Italiaan, met de # 22. Hij crashte met nog één ronde te gaan en eindigde uiteindelijk als vierde in de race. Zijn teamgenoot had echter zijn ogen gericht op een podiumplaats, omdat hij zijn best deed om de Wolf te omzeilen en 4e te worden, maar de crash van Facchetti leverde hem de derde plaats op. Uiteindelijk was het Guadagnini die de race won met een voorsprong van 8.695 seconden op Locurcio en Benistant die als derde eindigde, slechts 4 seconden achterstand.

In het algemeen klassement was het Mattia Guadagnini die zijn derde overwinning op rij claimde, waarbij Thibault Benistant naar de tweede trede van het podium ging, terwijl Kay de Wolf de derde plek claimde en sinds Letland een comeback maakte op het podium.

Met nog 2 ronden te gaan, wordt het interessant in het kampioenschap, aangezien Benistant en Guadagnini slechts 18 punten scheiden - en met 100 punten voor het oprapen in de volgende 2 ronden, zal het interessant worden in Lommel. 

Mattia Guadagnini: “Het was bijna een perfecte dag. Ik maakte een kleine fout in de eerste race, maar ik had voldoende voorsprong en kon de overwinning pakken. Toen nam ik een betere start in de tweede race, nam de leiding in de eerste ronde en reed op voorsprong zonder risico's. Een op een voor mijn derde eindoverwinning, een paar goede punten voor het kampioenschap, dus we zullen zien, maar ik zal zeker mijn best doen. "

Thibault Benistant: “De dag was een beetje moeilijk na twee slechte starts. Ik moest veel pushen om die te verbeteren. In het begin van de race was mijn ritme niet goed, maar tegen het einde was de snelheid er dus. Goed om terug te komen op het podium. We moeten gewoon gefocust zijn voor Lommel ”.

Kay de Wolf: “Het was een goede dag voor mij. Had weer wat moeite met het tempo en moest Thibault Benistant voorbij laten gaan. Het rijden was eigenlijk goed voor mij, omdat we niet zo veel trainden op een harde baan. Ik ben geboren op het zand, dus het is best goed om weer op het podium te staan, vooral op een harde ondergrond, dus ik voel me echt goed en ik ben er erg blij mee "