MX World

10/10/2020 19:46 - geplaatst door Stingray

Tijdens de eerste EMX125 Gepresenteerd door FMF Racing-heat leidde Meico Vettik de weg naar buiten, met Andrea Bonacorsi van Fantic Racing als tweede en Gerard Congost van RFME GASGAS MX Junior Team als derde. Congost's teamgenoot in het RFME GASGAS MX Junior Team, David Braceras, ging toen achter Gerard aan en passeerde hem voor de 3e plaats in de eerste ronde, en ging dan achter de leiders aan. Bonacorsi versnelde en kneep wat van de voorsprong van Vettik. 

Verder onder Thor.

Een mooie strijd ontspon zich  hierachter. Max Palsson van WZ-Racing, Congost, Valerio Lata van Marchetti Racing Team KTM, Andrea Roncoli en Saad Soulimani van Team VRT Nordpesca Holland streden nauw om topposities. En toen Roncoli Lata naar de zesde plaats ging, crashte de Husqvarna-rijder om zich als tiende weer aan de race te beginnen. Vettik bleef daarna voor Bonacorsi en Braceras leiden. Palsson wilde dichter bij de top 3 komen. Hoewel Bonacorsi vervolgens een fout maakte en veel tijd verloor, kwamen Braceras en Palsson dichter bij elkaar. Ondertussen verderop in het veld werd het interessant tussen Lata, Congost en Quentin Marc Prugnieres van BUD Racing Kawasaki voor de 5e plaats. Tegelijkertijd bleven Braceras en Palsson om de derde plaats knokken. Terwijl Bonacorsi de leider van de race naderde tot op 1,2 seconde. In de laatste twee ronden van de race zette Bonacorsi door om voor de overwinning. Realiseerde zelfs de snelste ronde van de race. Maar het was niet genoeg om Vettik van de overwinning vast te houden. De Est won met slechts 0,5 seconde, met Bonacorsi op P2 en Braceras P3.

In race 2 was het Roncoli die de holeshot pakte toen hij Braceras, Bonacorsi en Ivano Van Erp van Yamaha Europe EMX125 MJC voor ging. Het duurde niet lang voordat Roncoli zijn voorsprong uitdiepte naar 3,8 seconden, terwijl Braceras Bonacorsi voor bleef. Prugnieres nam de 4e plaats van Van Erp over, terwijl Congost twee plaatsen verloor aan Soulimani en Palsson. In ronde 5 kende Congost technische problemen en zakte van de 7e naarde 21ste plaats. Voorin werd even wapenstilstand gehouden. Roncoli bleef 6 seconden voor op Braceras, die nog steeds op de 2e plaats stond. Maar Bonacorsi begon Braceras op te jagen. 4 ronden voor het einde was Bonacorsi eindelijk in staat om de Spanjaard te omzeilen. Braceras gaf zich niet gewonnen en blieef in Bonacorsi's wiel.  Uiteindelijk ging de racewinst naar Roncoli die elke ronde van de race leidde, met Bonacorsi als tweede en Braceras als derde.

Met een consistent 2-2 resultaat pakte Andrea Bonacorsi de eindzege voor Meico Vettik en David Braceras. 

Met nog 3 ronden te gaan, blijft Bonacorsi het kampioenschap leiden met een voorsprong van 42 punten op Vettik, die opgeschoven is naar de 2e plaats, terwijl David Braceras nog eens 11 punten achter staat op de 3e plaats.

Andrea Bonacorsi: “Het was een goede dag, een solide dag. Vandaag heb ik twee tweede plaatsen behaald, dus ik ben erg blij. Nu hebben we twee races in Lommel, dus we zullen er hard voor werken. Ik voel me goed en heel comfortabel met de motor en nu gaan we naar Lommel met de motivatie om te winnen ”.

Meico Vettik: “De eerste race was leuk; Ik had een goede start en behaalde de eerste plaats. In de tweede race was ik niet zo goed, maar de 5e plaats is niet zo slecht. Het is leuk om nu tweede te worden in het kampioenschap, ik moet alleen maar meer pushen ”.

David Braceras: “In de tweede race werd ik tweede tot vier ronden naar de finish. Ik heb wat fouten gemaakt in de laatste twee ronden en Andrea Bonacorsi passeerde me. Ik werd derde en ik ben blij met ritme en mijn snelheid, maar ik heb honger naar meer. Het is heel bijzonder om hier op het podium te staan, want het is mijn allereerste race in Spanje in de EMX en ik ben erg blij ”.