MX World

11/10/2020 18:36 - geplaatst door Stingray

In de top zes van de tweede reeks in Arroyomolinos noteerden we twee wijzigingen over de hele wedstrijd duur. De eerst was vlak na de start toen Tom Vialle de leidersplaats ontfutselde aan holeshotter Jago Geerts. De tweede kwam er in de allerlaatste ronde toen diezelfde Vialle zijn motor stil remde (of gewoon stil viel) en diezelfde Geerts er als de kippen bij was om de reeks bij te schrijven. Nu denken we wel dat Geerts ook had kunnen aanvallen, maar hij verloor het contact toen hij zijn voorwiel in het ene, en zijn achterwiel door een ander spoor wilde sturen. Van de Moosdijk werd derde voor Ruben Fernandes en Maxime Renaux. Dankzij die zege werd Jago wel tweede in de eindstand voor Olsen.

Vialle die de eerste reeks als leider aan sneed voor Jedd Beaton, TK Olsen en Jago Geerts won ook. Met klein verschil weliswaar op de Husqvarna tandem Olsen-Beaton en Conrad Mewse die Geerts wist te passeren.

In de WK-stand telt Vialle 52 punten voorsprong. Nu volgt er drie keer Lommel. Als Jago zijn WK-kansen gaaf wil houden moet hier een inhaalbeweging komen. Maar vergeet niet dat de ganse MX2-wereldtop Lommel als thuisvoordeel mag rekenen. Anderzijds zou het kunnen dat Vialle stilaan begint te rekenen.