MX World

11/10/2020 18:56 - geplaatst door Stingray

We hebben het moderne motorcross met hand en tand verdedigd tegen de 'old school' liefhebbers. Maar mijn kleinzoontje is creatiever met het aanleggen van een circuit in zijn zandbak. Technisch viel er op de Spaanse baan niks aan te merken, maar  ze oogde saai, de wedstrijden waren saai en de doorsteek van de start bracht geen leven in de brouwerij. Gelukkig is er zondag Lommel en dan Piëtramurata. Wat een zonde om niet een van de fraaie Spaanse circuits te gebruiken. Maar kom, we wijken af.

Thorren voor het vervolg....

Na de val van Evans, als tweede gestart, was de fut er uit in de eerste reeks. De onderlinge afstanden vergrootten, de TV-kijkers zullen afgehaakt hebben toen er niks meer gebeurde en Prado de reeks won voor Romain Febvre en Tim Gajser. Voor ons was de vierde plaats van Desalle een opsteker. Seewer maakte weer een niet te snappen val en Cairoli bleek onder Madrid een schim van zichzelf. Prado veroorloofde zich nog wat fantasietjes, en eigenlijk was dat het beste wat we zagen.

Toen Prado in de tweede meteen alle twijfels weg nam hoopten we nog op een kijkstuk. Helaas, de wedstrijd doofde als een kaars met slechts een  positie wijziging van belang toen Seewer zich van spoor vergiste en Glen Coldenhoff hem meer per ongeluk dan gepland voorbij reed. Onze hoop dat Desalle slaags zou raken met Cairoli werd ook de kop ingedrukt. Desalle werd vijfde in de eindstand. Jeremy Van Horebeek was de regelmaat zelve met twee negende plaatsen. 

En toch waren er in Arroyo en nog wat twee winnaars. Jorge Prado is plots kandidaat voor de top drie en nadert tot op vijf punten van Seewer. en die twee moeten oppassen want Coldenhoff is een zandvreter pur sang, die we zelfs voor de zege zien gaan op de Heeserbergen. Ook Tim Gajser is een winner. Hij verklaarde nog voor de start van reeks twee dat hij vrede nam met zijn derde plaats. Lees: 'ik ben beginnen rekenen toen ik zag waar Cairoli' zat. Ook in de tweede reeks wist Tim wat uit te lopen. Wat is nu onze conclusie? Wel dat de messen tegen zondag extra gescherpt zullen worden als de winaars willen standhouden en de verliezers de bordjes willen verzetten. Wedden dat het oorlog wordt aan de Marie Curiestraat?