MX World

11/10/2020 19:58 - geplaatst door Stingray

Nik Triest is vandaag tweede geworden in de voorlaatste proef om het Zwitserse kampioenschap. De race werd gereden in Frauenfeld. Ludovic Macler won, dank zij een 2-1 score. Triest die de eerste reeks won werd zesde in de tweede reeks, maar algemeen ging hij nog wel Alain Schafer vooraf.

Triest: "Vandaag de voorlaatste wedstrijd van het Zwitsers kampioenschap gereden in Frauenfeld. In de tijdtraining klokte ik de snelste tijd en mocht als 1ste naar het starthek. De 1ste reeks pakte ik kopstart en na 3 ronden moest ik even Clermont voorbij laten maar pakte hem 2 ronden nadien terug en reed naar de overwinning. Ik was heel blij want het is lang geleden dat ik zo goed reed, maar had wel heel veel last van armpump en dat was niet zo goed naar de 2de reeks toe! In die 2de reeks pakte ik terug kopstart en reed een tijdje aan de leiding maar kreeg zo hard armpump dat ik het tempo moest laten zakken en 6de ben binnen gekomen! Ik mocht als 2de mee op het podium dus was toch nog goed! Ik heb ook een hele goeie zaak gedaan voor het kampioenschap want ben aangekomen met 19 punten achterstand op de 1ste en sta nu op de 2de plaats met 8 punten achterstand. Dus volgende week kan alles nog voor de titel te nemen en ik ga er ook alles aan doen om de titel te pakken!"