MX World

12/10/2020 13:48 - geplaatst door Stingray

Tim Gajser van Team HRC vergrootte opnieuw zijn voorsprong in het kampioenschap na drie-twee voor de tweede plaats in het algemeen klassement tijdens de MXGP van Spanje. Het circuit van Arroyomolinos, gehouden in de buurt van de Spaanse hoofdstad Madrid, was een nieuwe toevoeging aan de MXGP-serie 2020 en het vormde een geweldige achtergrond voor weer een indrukwekkende prestatie van de regerend wereldkampioen.

Thor! Credits: Bavo.Aan het begin van de 12e ronde had Gajser 11 punten voorsprong. Hij vertrekt nu naar België en de triple-header van Lommel met 24 punten voorsprong op zijn naaste rivaal. Dat na twee consistente en gecontroleerde wedstrijden aan boord van zijn Honda CRF450RW. De Sloveen begon de dag met zijn zesde kwalificatie-overwinning van het seizoen. De Sloveen haalde in geen van beide races de beste starts, maar schoot hij binnen enkele bochten in de top drie. Van daaruit zette hij de leiders onder druk, zette zelfs een aanval op voor de leidersplaats in de tweede manche. Maar in plaats van een gevaarlijke manoeuvre te riskeren op deze kronkelige baan, bleef hij in een goed ritme, goed voor waardevolle was. kampioenschap punten. Tegen het einde van reeks 2 reed hij meer dan zeven seconden voor op de rijders achter hem. Gasjer was tevreden met de 42 punten die hij had verzameld. Er zijn nu nog zes ronden over met drie races op de diepe zandbaan in Lommel die volgend weekend beginnen. Dan vertrekt de karavaan naar de hard-pack in Trentino. Op beide tracks heeft Tim al eerder gewonnen.

Tim Gajser: "Het was een goede dag vandaag en ik vond de baan hier in Spanje erg leuk. Ik had in geen van beide races een goede start, maar ik kon steeds als derde eindigen in race één en tweede in race twee. In de tweede manche was ik vooral blij met de lijn die ik koos voor de tweede bocht, want ik schoof helemaal door van de zevende naar de tweede plaats. Ik probeerde toen te pushen, want ik zag een paar mooie lijnen en passeerde kort Jorge voordat hij me terug passeerde. We bleven een groot deel van de manche samen tot ik zag dat Romain niet zo dicht achter me zat. Ik eindigde als tweede, voor de tweede plaats algemeen. De kloof in het kampioenschap is groter geworden."