MX World

12/10/2020 13:47 - geplaatst door Stingray

Tom Vialle zette de 7e snelste ronde neer in een kille maar zonnige ochtend getimede training. De Fransman wist in de eerste manche zijn veertiende holeshot van het seizoen (11 meer dan de volgende dichtstbijzijnde rijder) neer te zetten. Hij kreeg te maken met druk van het Husqvarna-duo Jed Beaton en Thomas Kjer Olsen, maar was eindelijk in staat om de Deen achter zich te houden en won zijn elfde race van 2020. In de slotreeks vocht hij met  titelrivaal Jago Geerts en bouwde een comfortabele marge op de Belg. In de laatste ronde maakte hij een fout in de bocht voor de pitlane en stopte zijn motor. Daarvan kon Geerts profiteren om de reeks te pakken. Maar Vialle herstartte om de 2e plaats en de eindzege te boeken. Vialle is de eerste Franse winnaar van de Spaanse GP in tien jaar. Hij verdedigt de leidersplaats met 52 punten (een volledige Grand Prix met nog zes op de kalender) voor op Geerts.

Tom Vialle: “Ik reed de hele dag goed. Op het einde van de tweede reeks stuiterde het achterwiel omhoog en ik remde de motor stil. Ik was een beetje boos omdat het in de laatste ronde was, maar we pakten nog steeds het algemeen klassement en haalden wat meer punten in het kampioenschap. Ik heb veel in het zand gereden en ik vind het erg leuk, dus ik hoop dat we het goed kunnen doen in Lommel. ''