MX World

12/10/2020 13:46 - geplaatst door Stingray

Standing Construct Glenn Coldenhoff van GASGAS Factory Racing heeft de vierde plaats algemeen behaald tijdens de MXGP van Spanje, met sterke 5-4 resultaten in ronde 12 van het FIM Motocross Wereldkampioenschap. MXGP-teamgenoot Ivo Monticelli behaalde ook een paar positieve en consistente resultaten en eindigde net buiten de top 10 als 12e algemeen. Isak Gifting van DIGA Procross Factory Juniors plaatste zich 10e algemeen in de MX2-klasse om zijn sterke reeks resultaten voort te zetten met teamgenoot Michael Sandner als 21e.

Thor. Credits: Unknown.

De eerste MXGP-manche van Glenn Coldenhoff begon sterk met de Nederlander die als derde door de eerste bocht draaide. Maar in de derde bocht wwed hij gehinderd en moest inhouden om niet te vallen. De MC 450F-rijder viel bijna buiten de top 10 en ontdekte een aantal vloeiende lijnen rond het schokkerige intu Xanadu - Arroyomolinos-circuit. die lieten hem toen zich een weg naar voor te banen tot op de vijfde plaats.

Duiken naar de binnenkant van bocht één in de tweede race bleek een positieve zet te zijn voor Coldenhoff, omdat het hem vervolgens ertoe bracht om bij de verraderlijke derde bocht aan de buitenkant te komen. Hij vermeed alle chaos die zich herhaalde en kwam ongedeerd door op de vijfde plaats. Per slot van rekening haalde Glenn nog een plaats op  en claimde hij de vierde plaats in de reeks, waarna hij vierde werd in het algemeen klassement.

Ivo Monticelli van Standing Construct GASGAS Factory Racing reed opnieuw een positieve ronde van de MXGP-competitie met punten  in beide reeksen. . In de eerste manche reed de Italiaan door, ondanks arm-pump om een ​​13e te verdienen, waarna hij 12e werd in race twee.

Isak Gifting behaalde solide resultaten tijdens de MXGP van Spanje. De Zweedse racer voelde zich op zijn gemak op zijn DIGA Procross Factory Juniors MC 250F op het hardpack, met springen gevulde circuit. Hij vocht in beide manches hard om 11-8 resultaten te behalen. Teamgenoot Michael Sandner boekte een paar 19e plaatsen, waarmee hij nog meer punten toevoegde aan zijn MX2 Wereldkampioenschap.

In de EMX125-klasse verdiende David Braceras een plek op het podium met een derde overall op zijn MC 125. Een paar derde plaatsen waren sterke resultaten voor David in zijn thuis GP. Hierdoor staat hij in de EK-stand op de derde plaats, met nog drie ronden te gaan.

Glenn Coldenhoff: "Ik ben blij met vandaag. Ik voelde me de hele dag heel goed op mijn fiets, wat echt hielp. Het niveau in MXGP is erg hoog, dus starts zijn belangrijk en in de eerste race kon ik als derde starten. Maar in de derde bocht kwam iedereen bij elkaar en ik moest stoppen om crashen te voorkomen. Het was frustrerend toen ik terugzakte naar de negende plaats. Ik vond een aantal goede lijnen en schoof op naar de vijfde plaats, dus dit was oké voor race twee. Mijn start in race twee was niet geweldig, maar ik bleef wijd buiten, miste alle sporen en chaos en werd vijfde na een paar bochten. Ik passeerde Seewer toen hij een fout maakte en eindigde als vierde. Niet slecht. Goede punten en drie keer op rij naar Lommel, dus ik weet dat ik daar beter zal zijn. "