MX World

12/10/2020 13:45 - geplaatst door Stingray

Na de triple header in Mantova reisde het Gebben van Venrooy Racing team door naar Spanje voor de twaalfde wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP. Ze hoopten er met Calvin Vlaanderen goede resultaten neer te zetten. Het nieuwe circuit van intu Xanadú – Arroyomolinos zorgde bij de rijders voor een hele andere uitdaging dan in Mantova het geval was. Het was een harde baan waarop het doseren van het gas zeer belangrijk was.

Thor. Credits Bavo.

De dag van Vlaanderen begon goed met een tiende tijd in de tijdtraining en hiermee kon hij in beide manches een goede startplaats uitkiezen. In de eerste manche kwam hij niet goed weg bij de start en kwam pas op een zestiende plaats uit de eerste officiële ronde. Het was heel moeilijk om op dit circuit in te halen maar toch wist de Gebben van Venrooy Yamaha-rijder twee rijders te passeren en op een veertiende plaats over de finish te komen. In de tweede manche ging het vele malen beter. Ook zijn start was ditmaal beter en op een elfde plaats rijdend leek hij op weg om in de top tien te gaan finishen. Helaas verloor hij door een aantal fouten een paar plaatsen en kwam opnieuw op een veertiende plaats over de finish, wat op het harde circuit zijn positie was vandaag.

Ook al is een veertiende plaats niet de plaats waar Vlaanderen voor gaat, hij heeft toch goed gescoord en ervaring opgedaan in de MXGP klasse. In de tussenstand om het wereldkampioenschap is hij nu opgeklommen naar een dertiende plaats. Het team gaat zich nu voorbereiden op de volgende triple header, welke plaats zal vinden in Lommel. Velen zien deze wedstrijd als de meest uitdagende op de kalender!

Calvin Vlaanderen: ‘’Ik heb niet veel te zeggen over vandaag. Ik voelde me niet geweldig op de baan en ik had het moeilijk met de afstelling van de motor. Ik weet dat ik meer tijd op de harde banen moet doorbrengen om me ook hier comfortabel te voelen. Geen excuses, ik moet beter zijn. Ik zie jullie in Lommel om terug te slaan.’’