MX World

18/10/2020 18:44 - geplaatst door Stingray

Ik heb het ergens (hier of op TV) gezegd: onderschat Vialle niet want die mannen vreten meer zand dan je denkt. Zo is het ook uitgekomen. In he hol van de leeuw werd Tom Vialle eindwinnaar van Lommel I. De Fransman puurde deze zege uit twee tweede plaatsen. In de eerste reeks achter Ben Watson en in de tweede achter Jago Geerts. Geerts en Watson werden twee en drie.

Da kaarten van topfavoriet Geerts lagen goed toen hij als derde startte na Vialle en BenWatson. Maar in de tweede ronde liet Jago het voorwiel uitbreken en viel. Hij kon vrij snel hernemen en in een mum van tijd zat hij opnieuw derde. Maar Jago moest overnieuw voet aan de grond zetten om als achtste te hernemen. Ondertussen brandde de strijd om de zege los en toen Vialle ongewild van spoor wisselde veroverde Watson de leiding. Achter die twe beet Geerts zijn tanden stuk op zijn maatje voor volgend jaar, Maxime Renaux. Ook Vialle zette druk op leider Watson, maar bekocht dat met een val anderhalve ronde voor tijd. Hij behield wel zijn tweede plaats achter Watson, terwijl Geerts strandde op de vierde plaats.

De nummers een en twee in de stand vonden mekaar in de start van reeks twee. Vialle zou leiden tot Geerts een magistrale versnelling plaatste op de 'waves' en de leiding over nam. Dit keer definitief. Geerts pakte wat punten terug op Vialle. Van de Moosdijk werd derde voor TK Olsen en Watson.

In de WK-stand telt Vialle nu 53 punten voor op Geerts. Renaux neemt de derde plaats over van Jed Beaton, die twee keer zevende werd. NathanRenkens werd een reeks elfde, zijn beste resultaat ooit. Hij werd 13de in de eindstand. Cyril Genote 17de en Glenn bielen voorlaatste