MX World

19/10/2020 11:51 - geplaatst door Stingray

De F&H Kawasaki rijder Roan van de Moosdijk behorode bij de betere rijders in Lommel I. Maar een late val in de eerste reeks dwarsboomde zijn podiumplannen. Mathys Boisramé die nog wel startte, zal het seizoen nu laten voor wat het is.

Roan van de Moosdijk: “De baan was vanochtend al ruig en hobbelig, dus ik wist dat het vandaag zwaar zou worden. Ik reed te krap in de vroege ronden van de eerste manche en kreeg een kleine armpomp, maar ik kon nog steeds vijfde blijven. Het ging gewoon beter en ik kon een betere doorstroming vinden, maar een gerolde rijder crashte op een kleine sprong en ik zag hem pas toen het te laat was. Ik verloor mijn evenwicht toen ik hem probeerde te missen en viel; de laatste tien minuten waren erg moeilijk omdat de tralies en hendels verbogen waren. Ik wist dat de tweede manche weer een lange race zou worden, dus concentreerde ik me op het krijgen van mijn flow; Ik wist dat het belangrijk was om de golven schoon te rijden, dus concentreerde ik me erop en dat ik daar Olsen passeerde. Ik passeerde ook Renaux, dus ik was tevreden met de derde plaats; het is een beetje frustrerend wat er in de eerste manche gebeurde, want het kostte me het podium. "

Mathys Boisrame: «” Sinds mijn val in Faenza, waar ik een hersenschudding had, heb ik veel geworsteld en nu is het tijd om uit te rusten, want het wordt gevaarlijk. Ik heb nog steeds wat problemen met mijn zicht; Ik slaap uren en uren, maar ik ben niet echt hersteld omdat we zoveel races snel achter elkaar hebben, dus we waren het met het team eens dat het beter was om een pauze te nemen. "

Credits: KRT.