MX World

20/10/2020 15:50 - geplaatst door Stingray

Holeshot voor Thibault Benistant, onmiddelijk gevolgd door zijn rivaal Mattia Guadagni en beschermd op de derde plaats door ploegmaat Gianluca Facchetti. Maar die kreeg al gelijk te maken met Marcel Conijn, berensterk in Lommel. Ook Dave Kooiker draaide top vijf. Guadagnini die met 24 punten achterstand vertrok zat in de situatie dat Benistant de titel zo goed als vast had met de drie punten verschil die het het totaal op 27 bracht. Hij moest wat verzinnen en deed dat ook. Na tien minuten koers slaagde hij er in om Benistant te passeren. Guadagnini kon niet weg rijden, Benistant kwam dreigen en daar kwam Conijn ook nog eens bij. Benistant en Guadagnini reden als op eieren en toch wisselden de twee mekaar aan kop regelmatig af. Vier keer, vijf keer, we konden de tel niet bij houden. Beiden reden als met stront in hun broek. Beiden bevreesd om die ene val die hun titelkansen kon versmoren. Guadagnini herpakte zich als eerste. Hij wist dat hij zijn laatste kans moest benutten. Hij versnelde en liet Benistant in plan. Kneep op de valreep de achterstand naar 21 punten. Zo krijgen we straks een herkansing van een van de mooiste reeksen die we dit jaar zagen.

De Belgen dan. Romain Delbrassine werd 33ste, terwijl Jordi Van Mieghem in de eerste ronde uit koers verdween.

Vervolg onder Thor.

Helaas, de slotreeks kreeg geen zinderende finale tussen de twee overgebleven EK-kandidaten. Dat kwam omdat  Guadagnini zichzelf de das om deed na tien minuten koers. Hij lag dan wel in verloren stelling, twaalfde, maar hij reed te brutaal en knalde los op een ander rijder in. Boeken toe en Benistant was nu al zeker van de titel. Dan de koers even samen vatten: Benistant reed vanaf de eerste ronde aan de leiding. Aanvankelijk gevolgd door Facchetti, dan Bastian Boegh-Dam (eindelijk), vervolgens en definitief door Hakon Fredriksen. Edbergh, Boegh-Dam en Conijn vervolledigden de top vijf. Van Mieghem werd nu 27ste. Reserverijder Wannes van De Voorde werd 32ste voor Delbrassine. De eindzege in Lommel II was uiteraard voor Benistant, voor Hakon Fredriksen met Jorgen-Matthias Talviku voor het eerst op het brons.

Benistant pakt de titel voor Guadagnini, terwijl Fredriksen in extremis de derde plaats ontfutseld aan de geblesseerde Kay de Wolf. Ook werd bekend gemaakt dat Thibault Bensitant volgen jaar deel zal uit maken van het Monster Energy Yamaha MX2 factory team.