MX World

21/10/2020 08:53 - geplaatst door Stingray

De Australiër Kyle Webster (JM Honda Racing) was zondag slachtoffer van een spectaculaire val die resulteerde in een schouderkwetsuur. Nader onderzoek wees uit dat Kyle zijn rechterschouder - die vorige maand in Grevenbroich werd geraakt - opnieuw gekwetst heeft. Een positieve noot voor het team van Jacky Martens is echter de terugkeer van Benoit Paturel in de derde en laatste MXGP-ronde in Lommel, nu zondag. 

Thor. Credits by Bavo & CDS.

Hoewel de schouder van Webster niet geopereerd hoeft te worden, is het verdict nog steeds keihard. De MXGP-rookie zal namelijk ook de rest van het seizoen missen. Gelukkig lijk het herstelproces van Kyle eenvoudig. Over vier weken wordt Webster opnieuw bij zijn chirurg Dr. Claes verwacht voor een controle.

Teamgenoot Benoit Paturel werkte de afgelopen twee maanden keihard om terug te komen. Tijdens de laatste Letse MXGP-ronde liep de sympathieke Fransman een rugletsel op. De voormalige GP-winnaar zal nu zondag voor het eerst opnieuw aan de start staan.

Kyle Webster: “Ik ging vandaag naar de dokter, denkend dat het niet zo erg zou zijn. Zeker omdat ik niet echt pijn had aan mijn schouder. Het was een bittere pil om te horen dat mijn schouder weer uit elkaar was gekomen. Het is heel zwaar om dit twee keer achter elkaar mee te maken. Net op het moment dat ik hier kwam om in te vallen en de kans kreeg om mezelf te tonen in het sterkste kampioenschap ter wereld. Natuurlijk is dit voor iedereen erg teleurstellend, maar helaas hoort het ook bij de sport. Ik ga er dan ook niet over blijven jammeren. We blijven positief en komen hierna sterker terug!”

Jacky Martens, teammanager: “Het is bijna niet te geloven hoeveel pech Kyle heeft gehad in zo’n korte tijd. Qua rijden zag het er op training in de aanloop naar Lommel steeds beter uit Om te zeggen dat dit een teleurstelling is, is daarom zacht uitgedrukt! Het moeilijkste van alles is dat hij dit seizoen uiteindelijk niet zal kunnen laten zien waartoe hij in staat is in de MXGP. Nu Benoit Paturel kan terug te komen, is dit zeker een dag met gemengde emoties. Benoit heeft het uitstekend gedaan met zijn fysieke trainingen en hij is dan ook zo fit als hij kan gezien de omstandigheden. Natuurlijk is hij heel blij om weer op de motor te zitten, maar de race op zondag is eerst en vooral een kwestie van starts meepikken en zich voorbereiden op de laatste tripleheader in Trentino.”