MX World

21/10/2020 19:23 - geplaatst door Stingray

Dit WK is alle behalve gedaan. Gasjer leidt na Lommel met 55 punten voor op Antonio Cairoli. De leermeester wordt zelf onder druk gezet door de jonge welp Jorge Prado die volgt op ...... 2 punten. Jeremy Seewer reed moedig maar werd op woensdag pas vijfde met Cairoli en Febvre voor zich maar ziet de top drie weg sluipen. Clement Desalle was de beste Belg op 8, gevolgd door de in reeks 1 gevallen Van Horebeek. Brent Van doninck reed uitstekend: tiende in reeks 1, maar op dezelfde positie viel hij uit in de in de tweede.

Thor.

Niemand start sneller dan Jorge Prado. Hij werd gevolgd door Gajser, Febvre,  Seewer en Brian Bogers, duidelijk in zijn sas hier. Foutje van Gasjer en Febvre mocht drie ronden jagen op Prado. Maar nog voor halfweg kwam Gajser opnieuw langs. Hij sloop naar Prado toe en drie minuten voor tijd drong hij Prado zo ver naar buiten - sportief hoor - zodat hij de leiding in handen kreeg. Hij zou nog een kloofje slaan op Prado, die Febvre, Seewer en Cairoli achter zich hield.

En dan kwam reeks twee. De drie beste WK-rijders vonden mekaar en stuiterden over de zandvlakte. Prado, Gasjer en Cairoli, dat was veelbelovend. Seewer raakte even de pedalen kwijt en zo konden ook Febvre  en heel even Bogers aansluiten. Gasjer sloot aan bij Prado en na de wave koos hij voor de binnenkant en vloerde zo Prado. En toen begon het spektakel. We proberen chronologisch te blijven: leider Gasjer reed een reclamebord aan flarden en moest zijn voorwiel los wrikken. Cairoli naar twee en Febvre op drie. Febvre maakt fout en moet Bogers voor laten. Febvre herstelt en passeert Bogers. Ondertussen dacht iedereen Gajser ergens in de buik van de groep vreloren was gereden. Maar die had een superversnelling in huis en denderde als een pletwals over Paulin, Seewer en Bogers heen. De vier kopmannen klitten aan mekaar De ene plaagstoot volgde de andere op. Prado kreeg het warm, Cairoli slaagde er niet in om zijn protegé te verslaan. Toen ook Febvre zich nog eens verslikte was Gajser plots daar om mee te spelen voor de reeks- en eindzege. Het was een van de mooist reeksen die we dit seizoen zagen. Uiteindelijk won Prado de reeks, en zijn derde GP. Cairoli bleef tweede en klom mee op het podium en Gasjer was zelfs ook tevreden ondanks zijn zilver. Wat een finale zeg! Die mag zondag nog eens over gedaan worden. Meer van dit AUB heren. Dank U.