MX World

26/10/2020 12:43 - geplaatst door Stingray

KTM Diga Junior Racing’s Floran Miot had een goede uitgangspositie in handen om zijn EK seizoen sterk af te ronden in Lommel. Na een degelijke 8ste plek in de eerste manche lag de vierde plaats binnen handbereik. In de allerlaatste ronde liep het helaas verkeerd voor de jonge Fransman.

Lees verder onder Thor.

Met een zesde in de tijdtraining voor Miot en een zestiende voor Daniel Volovich in de eerste groep gingen beide KTM Diga Junior Racing rijders behoorlijk van start in hun laatste EMX125 evenement van het 2020 seizoen.

Ondanks zijn start buiten de top-10 klom Florian al snel op. Hoewel hij in de openingsronde naar de 8e plaats doorstootte kon de jongste van de Miot broers daarna te weinig het verschil maken om winst te boeken. Flo's slotoffensief mocht er echter zijn. In een straffe eindspurt richting de zevende plaats kwam hij uiteindelijk op een paar tienden na de zevende, Ivano Van Erp, over de meet.

Hoewel Florian na de hielblessure die hij in Faenza opliep hard aan zijn comeback timmert, liet hij tijdens de slotreeks in Lommel opnieuw zien, waar hij ondertussen staat. Net als in zijn eerste manche vorige zaterdag liet Miot namelijk regelmatige, top-3 rondetijden optekenen. Vijf ronden lang hing de #247 KTM Diga Junior Racing motor derde. Met nog vier ronden te gaan, verloor hij weliswaar de derde plaats maar hij lag wel op koers voor een mooie vierde plaats en alweer een top-5 in de eindstand.

Jammer genoeg kwam de voormalige Franse 125cc kampioen in de slotronde ongelukkig ten val in de waves. Een scan van de onderrug wees uit dat Florian hierbij een compressie van de onderste wervels opliep. Met een beetje rust zou Miot echter snel weer de oude moeten zijn.

Voor Daniel Volovich was de laatste wedstrijd in Lommel er één om snel te vergeten. Na een technisch probleem in de eerste manche kreeg de Witrus af te rekenen met twee grote crashes. Hij moest dan ook opgeven

Volgend weekend treedt KTM Diga Junior Racing's WMX rijder TJ O'Hare in het Italiaanse Arco di Trento aan voor haar laatste race van het seizoen TJ staat momenteel 10de maar ze heeft nog wel een realistische kans om haar positie in de eindstand te verbeteren.

Dirk Saelen, KTM Diga Junior Racing team manager: "Dit is niet de manier waarop we het EMX-seizoen wilden afsluiten! Het is duidelijk dat iedereen erg teleurgesteld zijn en Florian (Miot) is dat in de eerste plaats ook zelf. Je kan niet ontkennen dat hij zich tot het einde helemaal heeft gegeven. Hij reed een sterke tweede manche en liet deze week in Lommel zien dat hij weer stilaan naar zijn beste vorm groeide. Na zijn vierde plaatsen wisten we dat hij de snelheid had om voor een podiumplaats te gaan. Helaas is ook dit een onderdeel van de sport. Aan de andere kant liep Florian gelukkig geen zware kwetsuren op gisteren. Voor Daniel (Volovich) was het een bijzonder moeilijke laatste race, maar ik denk dat hij dit seizoen veel over zichzelf en het racen op dit niveau heeft geleerd. Na deze intense week van thuisraces kijken we nu uit naar het best mogelijke resultaat met TJ O'Hare in italië."