MX World

29/10/2020 17:03 - geplaatst door Stingray

Per 1 november lopen heel wat MX-contracten af.  En kan er opnieuw formeel van team veranderd worden. Veel is natuurlijk al  informeel geregeld, maar ons devies om enkel nieuws te publiceren als het hard nieuws is laat ons vandaag vertellen dat GASGAS er in 2021 helemaal anders zal uit zien. 

Zo maakte GASGAS, managed by Tim Mathys, bekend dat ze twee rijders hebben aangeworven voor het MXGP-seizoen 2021. Het betreft voormalig MX2-wereldkampioen Pauls Jonass en de zeer capabele Brian Bogers. Een volledig nieuw team dus voor Standing Construct GASGAS Factory Racing compleet te maken! Met zijn all-action rijstijl zal Pauls de perfecte match zijn voor de geweldige MC 450F, terwijl de Let ernaar uitkijkt om zichzelf opnieuw te vestigen als een van 's werelds beste. Met een sterke reeks resultaten in 2020, is de Nederlander Bogers klaar om het te mixen met de zware slagmensen van de MXGP-klasse.

Jonass, een bewezen MXGP-racer, betrad de Grand Prix-scene in 2014 en ontwikkelde zich snel tot MX2-wereldkampioen, drie jaar later. De Let werd in 2018 tweede en stapte vervolgens over naar de MXGP-klasse voor het seizoen 2019. In zijn debuut 450cc-campagne boekte hij al snel succes door drie podiumplaatsen en een indrukwekkende zesde plaats in het eindklassement. 2020 zou het doorbraakjaar van Jonass worden, maar een vroegtijdige trainingsongeval maakte een einde aan zijn seizoen. Na maanden van revalidatie en met zijn verlangen naar succes sterker dan ooit, is hij nu weer volledig fit, klaar om te vechten voor podia in het seizoen 2021.

Brian Bogers vormt samen met Jonass  het Standing Construct GASGAS Factory Racing team voor 2021. De Nederlander staat momenteel op de 12e plaats in het MXGP Wereldkampioenschap 2020 en liet vooral een impressionante indruk na tijdens recente GP's. Met het oog op de top-10 in het eindklassement van de MXGP, zal Bogers, net als zijn nieuwe teamgenoot, binnenkort het off-season ingaan, gericht op testen en voorbereiding voorafgaand aan het nieuwe MXGP-seizoen.

Pauls Jonass: "Ik ben erg enthousiast over mijn toekomst met GASGAS. Ik moet het Standing Construct-team bedanken voor het vertrouwen in mij terwijl ik geblesseerd ben. Maar ik zal straks weer 100% zijn en dan kan ik beginnen met testen met het team. Het is een spannende tijd voor mij en mijn revalidatie verloopt erg goed. Ik kijk uit naar een geweldige toekomst samen met GASGAS en ik kijk ernaar uit om geweldige resultaten te behalen wanneer het seizoen 2021 begint. "

Brian Bogers: “Het is een geweldig gevoel om in 2021 deel uit te maken van het Standing Construct GASGAS-team. Ik kijk erg uit naar volgend seizoen, want ik weet dat het team erg professioneel is en de motor geweldig is. Ze hebben de afgelopen jaren indrukwekkende resultaten behaald, dus het geeft me veel vertrouwen. Het is een geweldige kans. Ik heb een sterk seizoen gehad in 2020 en ik ben klaar voor de volgende stap met GASGAS in 2021. "

Tim Mathys - Standing Construct GASGAS Factory Racing MXGP Team Manager: “We zijn verheugd om twee zeer capabele rijders te hebben voor 2021, die ons een opwindende geheel nieuwe line-up opleveren. Als voormalig MX2-wereldkampioen heeft Pauls Jonass al geweldige resultaten behaald in de MXGP en heeft hij bewezen een rijder te zijn met top-drie potentieel. Ik ben er van overtuigd dat we met de aanpak die we al in ons team hebben gehanteerd, het beste uit hem kunnen halen. Hij is enorm gemotiveerd en ik geloof dat we hem naar een nog hoger niveau kunnen tillen, net zoals we in het verleden met veel rijders hebben gedaan. Onze tweede rijder, Brian Bogers, is het afgelopen seizoen behoorlijk volwassen geworden. Hij heeft tijdens de laatste races, met 10 top-10 finishes op rij, bewezen dat hij klaar is voor een doorbraak in de MXGP-klasse. Hij is fysiek en mentaal sterker en klaar om te concurreren met de grote jongens. Zowel Pauls als Brian zijn nog jong, dus we zullen een jong, robuust team hebben waarmee we nauw kunnen samenwerken. Samen met GASGAS Factory Racing hebben we vertrouwen in hun capaciteiten en als team kijken we uit naar geweldige resultaten van beide rijders volgend seizoen. ”

Blijft de vraag wat er gebeurt met Glen Coldenhoff. Glen is al terug op de been na zijn Lommelse crash en is ook in onderhandeling voor een zitje voor 2021. En we zullen Ivo Monticelli eens peilen over zijn toekomstplan.