MX World

29/10/2020 20:07 - geplaatst door Stingray

Soms worden we in snelheid gepakt. Gebeurt er iets dat we niet zagen aan komen. Maar dat dit drie keer per jaar het geval is.........

Eerst was er het abrupte afscheid van Juliën Lieber. Vervolgens gaf Clement Desalle koudweg aan dat hij er mee op hield. en vandaag, eenpaar minuten geleden poste Gautier Paulin het volgende op zijn FB-pagina....

Afijn, U leest het onder Thor.

Gautier Paulin (vrij vertaald): "Met veel emotie beëindig ik mijn carrière. Ik heb mijn hele leven aan mijn sport gewijd, het heeft me gemaakt tot de man die ik nu ben. Ik had een geweldig seizoen in 2007 toen ik mijn eerste profcontract tekende en mijn eerste titel won. Ik ben zo dankbaar dat ik heb kunnen strijden tegen de beste crossers ter wereld. Dat ik het vertrouwen kreeg van de meest prestigieuze merken. Dat ik het shirt van mijn land elf opeenvolgende jaren heb kunnen dragen en het prestigieuze (MXoN nvdr) heb gewonnen.
Ik hou van de uitdaging, de prestatie, de grondigheid, mijn wil om steeds het beste vanmezelf te geven.
Ik kende momenten van ongeëvenaarde vreugde. Ik leidde de wereldkampioenschappen MX2 en MXGP. Ik zong de Marseillaise met mijn fans. ER waren emoties. De sport verenigt dat allemaal in zich.
Vol nederigheid dank ik u voor alles, ik zal u niet vergeten!

# GP21

Gauthier, we zagen je enkel van kortbij, tijdens de GP's. Je was op dat ogenblik niet echt aanspreekbaar. Maar we wisten, en we zagen dat je op dat ogenblik enkel maar de komende race in gedachten was. Daarom, respect, voor een groot sportman.

Het ga je goed.

Kort overzicht carrière Gautier Paulin

°26 maart 1990 Draguignan, woont daar ook. Gewezen BMX wereldkampioen (klasse niet bekend).

2007: Europees kampioen MX2, 28ste WK MX2

2008: 21ste WK MX2 Molson, miste laatste 9 GP’s na Frankrijk.

2009: 3de MX2. Dus Racing, samen met Vuillemin.

2010: 10de MX2. Yamaha maar beenbreuk vlak voor GP-seizoen. Begon in Spanje. Winnaar in Lierop.

2011: 4de MX2.  24ste MX1. Reed laatste GP in Fermo en won bij zijn debuut. MXDN.

2012: 3de WK MX1. 3 GP’s en 2 reeksen gewonnen. Kawasaki Racing Team, naast Xavier Boog

2013: 5de WK MX1. Kawasaki.  Won 3 GP’s (Bulgarije, Portugal, Italie).  Zware val in Duitsland, crasht in Bastogne.

2014: Winnaar met Frankrijk MXoN. 8ste WK MXGP. Kawasaki, ploegmaat Steven Frossard. Gekwetst in Valkenswaard. Won reeksen en GP’s Qatar en Léon.

2015: Winnaar met Frankrijk MXoN. 2de WK MXGP. 1ste MXON Febvre, Musquin. Won 1 GP, 3 R, 4 p. HRC Bobryshev

2016: Winnaar met Frankrijk MXoN. 13de MXGP. 3 podia. Rug gebroken in  maart (Lommel, zwaar gevallen (doodsmak) St. Jean. 2de seizoen HRC naast Bobryshev.

2017: Winnaar met Frankrijk MXoN. 3de MXGP. 1GP, 6 P, 1 reeks. IceOne Husqvarna met Nagl en Anstie.

2018: Winnaar met Frankrijk MXoN. 5de MXGP. 4 x podium. IceOne Husqvarna Rockstar Energy, met Anstie.

2019: 4de MXGP. 4 x podium, geen reeks noch GP. Monster Energy Wilvo Yamaha naast Arnaud Tonus.