MX World

01/11/2020 09:25 - geplaatst door Stingray

Net zoals in 2017 vertrok Nancy Van de Ven met de Red Plate in de laatste wedstrijd om het EK. En net zoals in 2017 stond ze in 2020 achteraf met lege hadden. Niet helemaal, maar tweede worden met gelijke punten hakt er ook wel in. Wellicht therapeutisch (het helpt) schreef Nancy het verlies van de wereldtitel van zich af.

Lezenonder Thor.

"Nou, wat ik ga zeggen komt uit mijn hart. De teleurstelling is groot, heel groot. Ik heb een droom sinds ik een jong meisje was en dat is om wereldkampioen motorcross te worden. Ik heb heel hard gewerkt om mijn droom werkelijkheid te laten worden. En toen we Mantova een paar weken geleden verlieten met de rode plaat, kon ik bijna mijn droom aanraken. Omdat vandaag een crash in de start het moeilijk maakte en ik maar 5e kon worden, verloor ik veel punten. In de 2e manche kon ik alleen maar voor mezelf rijden en kijken wat de anderen zouden doen. En ja ik heb gewonnen, daar zou ik blij mee moeten zijn. Maar wetende dat je de 2e van de wereld krijgt met dezelfde punten als de nummer 1 is een ramp. Ik denk dat niemand van wie dit leest, kan begrijpen wat ik op dit moment voel. Het is moeilijk om het kampioenschap niet te winnen, zelfs als je dezelfde punten hebt als degene die dat wel doet! Het punt is dat ik echt van deze sport hou, het gevoel dat ik krijg om op mijn fiets te rijden en ik geniet ervan. Maar nu brak mijn passie ook mijn hart. Ik moet hier nu overheen komen en uitkijken naar 2021 en dat zal ik doen. Voor nu wil ik iedereen bedanken die achter me staat. En steunt me door alles heen, en bedankt voor alle mooie berichten. Ik waardeer jullie allemaal ECHT. Mijn familie en team dit weekend. En het is grappig om te zien dat zoveel mensen ‘er voor je zijn’ totdat je niet wint. Bedankt voor hen, je maakt me sterk. Ik wil ook Ghidinelli Racing Team bedanken. Ik heb een geweldig jaar gehad in dit team. Ik heb genoten van het fietsen op je fietsen en al het harde werk dat jullie allemaal in me hebben gestoken, ik vond dat geweldig. 
Speciale dank aan Rinus, Janneke en Giel Van de Ven en Vorstenbosch. En al mijn sponsors die er nu voor mij zijn en die er volgend seizoen weer zullen zijn. Ik heb nog steeds een van mijn grootste dromen in het leven die ik nog steeds wil uit laten komen, dus nee, ik geef niet op. Ik zal er volgend seizoen weer zijn om voor mijn droom te vechten."