MX World

04/11/2020 18:37 - geplaatst door Stingray

De race begon met een verrassing met Alessandro Lupino en Brent Van doninck op drie en vier, terwijl Jeremy Seewer en Antonio Cairoli bikkelden voor de leiding.  Cairoli viel van de motor en ging de berm in. Even daarvoor had Van doninck een aantal ronden lang Gajser aan de praat gehouden. De Sloveen wist dat hij voor Cairoli moet eindigen binnen de top vijf. De val van Tony kwam hem dus goed uit. Ook Lupino plooide nadat Gajser toch een paar hachelijke momenten kende. Seewer bij benen zat er niet meer in. Lupino werd derde, zijn beste van 2020 voor de Kawasaki tandem Clement Desalle-Romain Febvre. Met een krachtig vuistgebaar vierde Gajser zijn derde MXGP-titel.

Reeks twee begon met een val, waarbij Jeremy VanHorebeek (12de in R1) met zijn laars in de achtertrein van Gasjer terechtkwam. Het zou Jeremy een snede in de kuit opleveren en hij keert naar huis voor de geboorte van zijn twins. Jammer voor Monticelli en Walsh die voorop draafden. In de herstart zat Gajser meteen op de pole voor Seewer en Febvre. Die had na zondag wat goed te maken en wees de Zwitser terug. Maar hij zou niet echt kunnen aanvallen bij Gajser. Seewer, Desalle en Cairoli gaven mekaar niks toe. Cairoli probeerde  Desalle te omzeilen maar slaagde er niet in. Zo werd Seewer derde voor Desalle en Cairoli. Febvrfe drukte Desalle weg van het podium. 

De wedstrijd voro zondag gaat nog om de knikkers. Seewer zit op 4 punten van zilver, en voor Paulin en Desalle zit er nog plaatswinst in. Zou toch leuk zijn voor de afscheid nemende veteranen?

De foto is van vorige week, maar de Red Plate is definitief eenGolden Plate geworden;