MX World

05/11/2020 09:38 - geplaatst door Stingray

Jeremy Seewer van Monster Energy Yamaha Factory MXGP vierde zijn derde raceoverwinning van het seizoen 2020 op weg naar de tweede plaats algemeen in de Grand Prix van Pietramurata. Als gevolg hiervan is de Zwitserse rijder nog slechts 4 punten verwijderd van de tweede positie in het MXGP kampioenschap. Ondertussen kostte een ondermaats begin Gautier Paulin en Arnaud Tonus van Monster Energy Yamaha Factory MXGP de gewenste resultaten. Paulin eindigde als achtste in het algemeen klassement, terwijl Tonus vijftiende werd.

Thor. Foto's: Yamaha.

Seewer was in staat om zijn eerste pole position ooit veilig te stellen sinds hij drie jaar geleden de sprong naar de koningsklasse maakte. De ‘91’ zette de snelste rondetijd neer, een 1: 38.887, terwijl Tonus en Paulin minder dan een seconde achterbleven in het tempo met 1: 39.064 en 1: 39.527 rondetijden om zich respectievelijk als vierde en zevende te kwalificeren.

Nadat hij het tempo had bepaald in Timed Practice, nam Seewer zijn momentum over in Race 1, waar hij een ongelooflijke holeshot reed en elke ronde leidde voor zijn derde MXGP-raceoverwinning ooit.

Paulin en Tonus raakten bijna het hek nadat een andere berijder er tegen aan botste waarop het te snel bewoog. De valse reactie betekende dat beide rijders hun races vanaf de achterkant van het peloton moesten starten.

Met een beperkte lijnkeuze op het strakke en compacte gravelcircuit, moest het Monster Energy Yamaha Factory-duo creatief vooruitdenken terwijl ze probeerden vooruit te komen. Na veel tear-offs te hebben gebruikt om hun visier schoon te houden, slaagde Paulin erin om negende te worden, terwijl Tonus merkte dat hij wat ‘race-agressie’ miste en pas terugkwam naar de 15e plaats.

In de laatste race van de dag kende Seewer opnieuw een fenomenale start. De Zwitser werd door Romain Febvre tot de orde geroepen maar de derde zou genoeg zijn om zijn zevende podiumzilver te pakken.

Voor Paulin en Tonus werd het belang van een goede start uitvergroot. Alle rijders moesten zich opstellen met vuile banden nadat de race opnieuw was gestart vanwege een rode vlag in de openingsronde. Paulin had last had van wielspin-off. De ‘21’ kwam als zevende over de streep, terwijl Tonus alleen terug kon vechten van de crash in de eerste bocht naar de 17e.

Seewer blijft derde in het MXGP Wereldkampioenschap, terwijl Paulin momenteel zesde staat, 9 punten minder dan een plaats in de top-vijf. De 18e en laatste ronde vindt plaats op zondag 8 november hier in Pietramurata, Italië. Tonus blijft 17e.

Jeremy Seewer: “Ik veroverde mijn eerste pole position en dat voelde geweldig. Ik ben dit jaar vaak tweede geweest in de kwalificatie. In het begin maakt het eigenlijk niet uit, het voelt gewoon goed om op op de pole te staan. Daarna had ik een geweldige eerste race. Hoewel, petje af voor Tim Gajser en ik feliciteer hem met het winnen van het Wereldkampioenschap. Hij deed het dit jaar geweldig. Ik heb vandaag solide resultaten behaald en een aantal belangrijke punten behaald voor het kampioenschap. "

Gautier Paulin: "Het was een behoorlijk zware dag vandaag. In de eerste manche anticipeerde de rijder naast me te vroeg op de start, waardoor ik te snel aan ging. Vlak na het hek sneed een rijder me de pas af. Ik reed me in de top-10. In de tweede manche hadden we een rode vlag in de eerste ronde. Hopelijk gaat het goed met de betrokken rijder en valt de blessure mee (is bevetigd nvdr). Daarna moesten we herbeginnen met vuile banden en ik had veel wielspin dus ik begon niet zo goed. Op dit type omloop is het moeilijk te passeren, iedereen vormt een trein. Hier is het erg belangrijk om een ​​goede start te hebben, maar aan de positieve kant is het tempo goed en fysiek voel ik me goed. "

Arnaud Tonus: “Het was een zware dag. De snelheid is er maar ik worstelde in de manches met slechte starts en daarna verloor ik veel tijd omdat ik mijnritme niet te pakken kreeg. Ik mis die ‘race-agressie’ zou je zeggen. In de eerste manche had ik een slechte start en eindigde als 15e en in de tweede manche crashte ik in de eerste bocht en weet niet waar ik terecht ben gekomen. "