MX World

05/11/2020 09:55 - geplaatst door Stingray

De zeventiende ronde van achttien in MXGP 2020 bracht de serie weer in actie rond de smalle hardpack van Pietramurata in Noord-Italië. De Grand Prix was de tweede van de laatste triple header op het programma en vond plaats in lichte en milde omstandigheden.

Credits voor de mooie galerij, onder Thor, Ray Archer.MX2

Tom Vialle, de leider van het MX2 WK kreeg te maken met tegenslag na tijdstraining. Hij werd bestraft omdat hij schijnbaar op de baan stopte en werd terug gezet naar de laatste positie aan het starthek. De beperking weerhield Vialle er niet van om in de tweede bocht van de eerste manche naar de leiding te rijden. Vanaf dat moment sloeg Vialle snel een kloofvan vijf seconden en reed hij naar zijn 13e overwinning van het seizoen en uit 33 manches. Het succes bevestigde ook voortijdig zijn kampioenschap. In de tweede reeks, met de KTM 250 SX-F in een gouden kleurstelling en de nummer 1-plaat, kreeg Vialle een klap in de openingsronde. Bij een contact met een andere rijder boog zijn versnellingspook onder de motor en moest Tom stoppen in d pitlane voor vervanging. Hij voegde zich ver achter het peloton weer bij de manche en kon slechts de 23ste bereiken.

In zijn titelcampagne heeft Vialle 7 van de 17 Grands Prix gewonnen en 13 podiumplaatsen behaald. Hij leidde bijna het dubbele aantal ronden vergeleken met zijn naaste achtervolger in wat pas zijn tweede seizoen in het FIM Wereldkampioenschap is.

Tom Vialle: "Ik ben zo blij, maar er zijn vandaag veel emoties geweest. Ik was vanmorgen een beetje boos op de sanctie die ik kreeg. Maar daarna het was fantastisch om in de eerste manche de leiding te nemen. Ik huilde bijna in de laatste ronde. Er was zoveel emotie. Het was heel bijzonder. Gek. In de tweede manche zat ik rond de zesde plaats en iemand raakte me en zo verboog de versnellingspook onder de motor. Het was een beetje jammer, want ik voelde me zo goed vandaag.  Het belangrijkste is dat we ons doel hebben bereikt. Ik wil het hele team en iedereen die heeft samengewerkt om dit mogelijk te maken hartelijk bedanken. Het was vermoeiend om veel races zo dicht bij elkaar te hebben en ook de concentratie tijdens de training vast te houden. Ik denk dat we het redelijk goed hebben gedaan. "

MXGP

Tony Cairoli, de winnaar van de Grand Prix afgelopen zondag deed een poging om die zege over te doen. Hij zat v roeg in de manche op een comfortabele  2e plaats. De Siciliaan verloor de controle bij het verlaten van een sleuf en viel. Door de crash zakte hij naar de 6e plaats en eindigde daar. In de tweede race vloog # 222 naar een nieuwe holeshot, maar de rode vlaggen kwamen uit na een incident in de tweede bocht. Bij de herstart kwa hij als vijfde weg en eindigde ook zo. Hij blijft tweede in de WK-stand, met 4 punten voor op Jeremy Seewer.

Tony Cairoli: “Fysiek was het vandaag een beetje lastig. In de eerste manche maakte ik een goede start en reed ik vlot totdat ik die fout maakte. Dat was niet goed van mij en vooral Jeremy Seewer vooraan stond. Ik begon weer goed in de tweede manche maar toen moesten we herstarten. Ik werd vierde bij de derde start en Clement Desalle passeerde me. Ik was op mijn hoede dat de baan erg glad zou zijn. Ik was niet klaar om aan te vallen en nam genoegen met de 5e. Het doel is nu om Seewer voor te blijven in de laatste ronde en 2e te worden in het kampioenschap. "