MX World

06/11/2020 09:54 - geplaatst door Stingray

De tweede Grand Pix van de Trentino-triple vertrok vandaag op het spectaculaire Pietramurata Ciclamino-circuit, hoog in de Dolomieten en dicht bij het immer populaire Gardameer. Er kwam fantastisch nieuws. Team HRC en de Sloveense superster Tim Gajser maakte dat ze hun vierde wereldtitel in handen kregen. Het versterkt hun langdurige en  partnerschap, racen op het hoogste niveau in de sport.

Veel foto's van Bavo onder Thor.

Tim begon race één op een lastige zevende positie, waardoor hij het knap lastig kreeg om voor het einde van de dag de titel te pakken. Gajser schakelde zin overdrive in en vinkte de ene na de andere rijder af tot hij zicht op de leider had. Tim's HRC-ploeg hield de emoties echter onder controle en verzekerde Gajser via zijn pitboard dat alles in orde was en dat hij moest ontspannen en de titel veilig naar huis moest brengen. Gajser kwam als tweede over de streep en voegde 22 punten toe aan zijn nu onaantastbare GP-score. Met nog drie races te gaan in het kampioenschap van 2020, werd de Sloveen opnieuw tot kampioen gekroond.

Race twee was getuige van een bizar ongeval in de tweede bocht, waarbij Team HRC's wereldkampioen verward raakte met Team SR Honda Motoblouz-rijder Jeremy Van Horebeek op de CRF450R. Het ongeval was voor zorgwekkend. De FIM besloot de race 'een rode vlag' te geven toen het been van Jeremy Van Horebeek bleek vast te zitten in de achtertrein van Gajser's fabrieks-Honda. Na medische hulp was ‘Jerreman’ gelukkig in orde en kon de race herstarten. Gajser pakte deze keer de holeshot en de ster van Team HRC leidde van start tot finish, waardoor hij de algemene overwinning behaalde en nog zo de titel nog meer in de verf zette met de GP-zege. 

Team SR Honda Motoblouz MXGP-rijder Valentin Guillod had een veelbelovende tweede race, hij kwam als 10e naar huis en leverde hem de 14e overall op de CRF450R.

In de MX2-klasse waren de CRF250R's aan de slag. In race één kwamen vier Honda's binnen de vier seconden over de streep, maar het was de tweede race die zou beslissen wie de leidende Honda zou worden in de algemene resultaten. Het was Stephen Rubini van Team Honda Assomotor die hard vocht om zich te verbeteren van de 10e in de eerste ronde om als zevende over de streep te komen, waardoor de Fransman een 9e overall en 24 waardevolle WK-punten kreeg. Stephen's teamgenoot Alvin Östlund eindigde de dag op slechts vier punten van Rubini met een 10e plaats algemeen. Het was toen Bailey Malkovich van Honda 114 Motorsport op de 11e en stand-in rijder Morgan Lesiardo op de 12e. Wederom staan ​​vandaag vier Honda’s bij elkaar in de laatste punten.

Tim Gajser: "Het voelt ongelooflijk om voor de vierde keer wereldkampioen te worden. Eén keer winnen is geweldig, maar na vier keer ben ik gewoon sprakeloos. Het was een raar seizoen met de COVID-19 en daarna de pauze tussen ronde twee en drie, maar uiteindelijk kwam alles samen en wonnen we weer een titel! Racen vandaag was erg leuk. In de eerste race had ik niet de beste start, maar ik kon nog vlot door het veld komen en als tweede eindigen. Dat betekende dat als ik race twee kon winnen, ik naast de titel ook de over-all zou pakken. In de tweede manche lukte ik de holeshot. Ik won een leuk duel  met Romain tot aan de geblokte vlag. We waren de hele tijd aan het pushen, dus ik ben superblij dat ik deze titel en het algemeen klassement op dezelfde dag heb gewonnen. Een enorme dankjewel aan het hele Team HRC. Er zijn veel mensen die erbij betrokken zijn die hier vandaag niet konden zijn. Het is een voorrecht om voor dit team te mogen rijden en ik waardeer elke persoon die me heeft geholpen. Dank je!