MX World

06/11/2020 09:53 - geplaatst door Stingray

De zeventiende en voorlaatste ronde van het FIM Motocross Wereldkampioenschap, op Pietramurata Circuit, vond halverwege de week plaats, op de eerste woensdag van november. Na de 5e plaats Overall die hij behaalde in de vorige GP, toonde Maxime Renaux op zijn Yamaha YZ-F250 van Team SM Action Yamaha meteen motivatie om de prestaties van afgelopen weekend te verbeteren.

In Race 1 zette Maxime een goede eerste stap aan het starthek, maar zijn progressie naar de top was zelfs nog beter. Na een ronde zat hij op de 4e plaats. Tegen het midden van de race profiteerden de Fransman van een fout van de voorste rijder en schoof op naar de derde plaats, die hij behield tot aan de geblokte vlag.

Na de middag zetten de renners aan voor reeks 2. De start van Renaux was iets slechter dan de vorige en na de eerste ronde lag hij op de 7e positie. In twee ronden tijd schoof de Team SM Action Yamaha-rijder echter snel op en bezette hij de 5e plaats. Ook die kon hij behouden tot aan de finish. In de WK-stand staat hij 3de. Met 8 punten voorsprong op zijn achtervolger heeft hij voordeel in de run om de bronzen medaille t veroveren.

Maxime Renaux # 959: “Vandaag ging het goed, vooral in race 1, waar ik me onmiddellijk herstelde na een niet zo perfecte start en ik eindigde als 3e. In race 2 werd ik na het bereiken van de 5e positie vermoeid. Ik wilde liever geen risico lopen en was  tevreden met het resultaat. Ik ben nog steeds 3e in het kampioenschap. Ik zal er in de laatste race alles aan doen om de 3e plaats in het MX2 Wereldkampioenschap te behouden. "