MX World

06/11/2020 09:53 - geplaatst door Stingray

De tweede ronde van de afsluitende tripleheader van het WK motorcrossseizoen vond opnieuw plaats op de harde 'Crossodromo Ciclamino'. Dylan Walsh bouwde er verder aan zijn MXGP wedstrijdritme en scoorde er zijn best kwalificatieresultaat van het seizoen. Toch toonde Benoit Paturel zich de beste JM Honda Racing rijder. De snelle Fransman eindigde 12de in de tweede manche.

Thor om verder te lezen en de foto's van Bavo te bekijken.

Walsh begon prima aan zijn tweede wedstrijddag in Trentino. Met een geweldige negende plaats in de tijdtraining - slechts 1,2 seconde lager dan ‘polesitter’ Jeremy Seewer- bevestigde Dylan zijn groeiende zelfvertrouwen. Hoewel Paturel genoegen moest nemen met een bescheiden 18de tijd bewees ook zijn tijd -amper 2,3 seconde trager dan Seewer- hoe klein de verschillen in de MXGP wel zijn.

Na een slechte start in de eerste manche, vocht Walsh hard om terug te komen. In de derde ronde reed de Britse MX2-kampioen al in 12de stelling. Helaas kon Dylan in de tweede helft van de race hetzelfde hoge tempo niet aanhouden waardoor hij terugviel naar de 16de plaats. Race twee begon spectaculair met een typische “DW53” kanonstart! De Nieuw-Zeelander stuurde zijn JM Honda CRF450R opnieuw naar een loepzuivere kopstart maar door een rodevlagsituatie werd de race al na één ronde stilgelegd.In de herstart moest Walsh het doen met een mindere uitgangspositie, bovendien liet hij de motor stilvallen. Zo werd nu een 21ste positie zijn deel.

Teamgenoot Benoit Paturel had het geluk niet aan zijn zijde in de openingssprint. Na ’n start in het midden van het pak kwam hij nog in de openingsronde ten val. Hoewel de voormalige MX of Nations kampioen een redelijk snelheid liet optekenen, kwam hij niet verder dan de 24ste plaats. Gezien het beperkte aantal motoruren waarmee Benoit begon aan zijn MXGP comeback, na de rugblessure die hij opliep in Kegums 3, was de tweede reeks gisteren een flinke opsteker. Hij begon als 14de in de eerste ronde, maar bleef constant in de top-10 tot drie ronden voor het einde. Uiteindelijk kwam Paturel na 30 minuten plus 2 ronden als 12de over de streep.

Nu zondag staat het JM Honda Racing team nog één keer aan de start in het Italiaanse Trentino. Dan vindt de laatste ronde van het 2020 MXGP wereldkampioenschap plaats.

Benoit Paturel: "Gisteren verliep voor mij best positief. De eerste manche was lastig omdat ik al in de eerste ronde viel en daarna maar moeilijk mijn ritme kon vinden. In de tweede race kwam ik tot in de top-10. Spijtig dat in de laatste vijf minuten last had van mijn maag zodat ik nog twee plaatsen verloor. Het eindresultaat had dus zeker beter gekund, maar ik ben blij met de vooruitgang die we hebben geboekt. Nu zondag gaan we nog twee keer alles geven om sterk te eindigen!”

Dylan Walsh: "Ik begon de dag goed met een lekker gevoel in de tijdtraining. Niet de beste start in de eerste manche, maar ik kon wel plaatsen goedmaken. Op het einde sloeg de vermoeidheid echter toe. In de tweede race pakte ik de holeshot, maar na één ronde werd de wedstrijd stilgelegd. Bij de herstart was mijn start niet zo goed, maar ik kon toch terugkomen. Jammer genoeg liet ik de motor stil vallen daarna vond ik mijn flow niet meer terug".