MX World

08/11/2020 18:25 - geplaatst door Stingray

De top vijf na de eerste ronde bleef ook de top vijf aan de finish van reeks 1.  Tom Vialle, Maxime Renaux, Jago Geerts, Ben Watson en Stephen Rubini gingen aan en pas in de 14de ronde slaagde Watson er in om Geerts bij de pitlane van de derde plaats te verdrijven. In de tweede reeks ging Vialle in de tweede bocht tegen de korst, zodat de Monster Energy Yamaha Kemea' rijders Watson en Geerts op de vlucht sloegen, gevolgd door Renaux. Die werd snel gecounterd door Jedd Beaton terwijl ook Ruben Fernandez zijn top vijf plaats niet kon vast houden. Hij moest deze inleveren aan Isak Gifting. De reeks stond in het teken van het duel tussen Watson en ploegmaat Geerts. Geerts moest winnen om de eindzege te kunnen boeken. Hij plaatste de ene aanval na den andere, maar kwam dan plotseling niet goed uit een spoor en tuimelde links van de motor. Zo werd dit seizoen er een met zilver voor Jago, maar een breuk aan de linkerarm als afsluiter. Zo schoven Beaton, Gifting en Renaux naar de ereplaatsen. Beaton perste er alles uit maar sneuvelde op minder dan een seconde van de reekszege. Maakte verder niks uit want Watson schreef d' office de GP op zijn naam. In de reeks gingen de twee Renaux, Gifting en de sterk teruggekomen Vialle vooraf. I de eindstand haalde Watson het voor Vialle en Renaux.

Foto Watson: MXGP.com